CHP'li Gürsel Tekin’ “CHP adresi tarif etmiştir, Meşru siyasetin temsilcileri de bellidir”

Tekin, Genel Başkanımızın söylemi çok kıymetlidir. Adres meşru siyasettir. Meşru siyasetin temsilcileri de bellidir.”

Vekil Haberleri 21.09.2021, 13:31
CHP'li Gürsel Tekin’ “CHP adresi tarif etmiştir, Meşru siyasetin temsilcileri de bellidir”

Halkın Otobüsü ile Türkiye’yi dolaşmaya devam eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Diyarbakır il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gürsel Tekin, bölge ile ilgili hassasiyetlerinin yeni olmadığını anlattı. Tekin, baştan itibaren özellikle Ortadoğu coğrafyasında başlayan bu süreçten itibaren CHP tavrının ne kadar net olduğunu bütün dünyanın bildiğini kaydederek şöyle dedi:

Tekin, “Çözüm Süreci dahil olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi kardeşlik hukukunun oluşabilmesi için yapılması gereken ne varsa Sayın Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’a gitti anlattı. CHP bu konuda son derece samimi. Elbette bu mesele hepimizin meselesidir, yani çözüm süreci başladı dönemde de sayın başkanımızın itirazı, bu sorun ancak millet iradesi, seçilmiş milletvekilleri ile parlamentoda olabilir demişti dünde dedi bugün de aynı şeyi söylüyor. En kanamalı dönemde bile, dönemin Genel Başkanı Sayın İnönü büyük bir hazırlık yapmıştı. Ama maalesef olmadı. 89 raporu eğer dönemin siyasi partileri tarafından anlaşılabilir hale getirilebilseydi, Türkiye şuan çok farklı bir noktada olurdu. İstisnasız, 90’lı yıllarda bu partinin içinde olan ve her kademesinde görev yapan bir insanım. Tane tane, dönem dönem anlatabilirim. Hatta daha da ileri gidiyorum, bu meselede, bizim hassasiyetlerimizi eleştiren, bize çok şiddetli saldırıda bulunan iktidar partisi “ya kardeşim bakın yanlış yol tutuyorsunuz, meşru siyaseti buna dahil etmezseniz bu süreç enfekte olur” dediğimizde bize “bunlar kandan besleniyor” dediler. Bunu diyenler bugün başka noktadalar.  CHP Genel Başkanı, bu cümleyi sadece bugün söylemiş değil. Sayın Genel Başkanımızın söylemi çok kıymetlidir. Adres meşru siyasettir. Meşru siyasetin temsilcileri de bellidir.” Dedi

 “Kürt meselesinin Türk meselesi haline getirilmesi lazım” diyen Tekin, “Bu sadece Kürt meselesi değil. 85 milyon insanımızın ortak meseledir. Bunun çözümünün de siyasetle olacağına inanıyorum. Vatandaşın siyasetin çok önünde olduğunu söyleyebilirim. Bu meseleye sadece Diyarbakır, Mardin ve Batmanlıların işi olarak bakarsanız, işte o zaman Türkiye’ye büyük haksızlık yapmış oluruz. Bu mesele Rizelinin de meselesi, bu mesele Edirne’nin de meselesi, Erzurumlunun, Çorumlunun meselesi. Siyaset yeter ki bu konuda kararlı olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0)