CHP'Lİ GÜRER:SPOR BAKANLIĞI VEKALETLE YÖNETİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Ticaret Bakanlığındaki 102 birimin vekâleten yönetildiğini Bakanlara yönelttiği soru önergelerine gelen yanıtlarla açığa çıkartmıştı.

Vekil Haberleri 29.09.2019, 11:00
CHP'Lİ GÜRER:SPOR BAKANLIĞI VEKALETLE YÖNETİLİYOR

Bu kez Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun Gürer’e verdiği yanıt, Gençlik ve Spor Bakanlığında 81 il müdürlüğünün vekaletle yönetildiğini ortaya çıkarttı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakanlık ve bağlı kurumlarda üst düzey kadrolarda vekâleten görev yapan kişi sayısı ne kadardır? Bakanlığa bağlı şirket varsa bu şirketlerin yönetim kurulu üyelikleri içinde yönetici pozisyonunda boşluklar var mıdır? Müdür olarak vekâleten görev yapan il müdürü var mıdır, varsa boş kadroların doldurulmama nedeni nedir?” şeklindeki sorularını yönlendirmişti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e verdiği yanıtta  Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “81 il müdürümüz vekâleten görevlendirme yoluyla görevlerini yapmakta olup atama çalışmaları sürdürülmektedir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden yapılandırılan Bakanlığımızın merkez teşkilatında yer alan üst düzey yöneticilerin bir kısmının ataması gerçekleştirilmiş olup diğerleri için de atama çalışmaları devam etmektedir.

Bununla birlikte; 81 il müdürümüz vekâleten görevlendirme yoluyla görevlerini yapmakta olup atama çalışmaları sürdürülmektedir” yanıtını verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Enerji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığında 102 üst düzey makam vekâletle yönetiliyor. Diğer Bakanlıklarda da vekâletle görev yürüten sayısında ciddi artış var. Gençlik ve Spor Bakanlığında ise 81 ilin müdürü vekâleten görevde. Deneme yanılma ile değil devlette liyakat ve asıl kadro ile sorumluluk bilinci artar. Neden vekâlet? Neden asil atamalar yapılmıyor? Cumhurbaşkanlığı sistemi bir yılını doldurdu, halen Bakanlıklarda atama ile görevler devam ediyor” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan cevabının ardından konuyla ilgili yeni bir soru önergesi verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığına yönelttiği önergesinde CHP’li Gürer, “7/15380 esas numaralı yazılı soru önergeme ilişkin olarak verdiğiniz yanıtta, 81 ilinizde bulunan müdürlüklerin vekâleten yönetildiği bilgisini vermiştiniz.

Bu kapsamda;

1.      Vekâleten görev yapan 81 il müdürünüzün, ayrı ayrı mezun olduğu okullar ve kamuda deneyim süreleri nedir?

2.      Cinsiyetlerine göre dağılımları nasıldır?

3.      Vekâleten göreve getirdiğiniz 81 il müdürü, alanlarıyla ilgili yeterli bilgi ve deneyime sahip midir?

4- 81 il müdürlüğü ayrı ayrı olmak üzere ne kadar süredir vekâletle yönetilmektedir?” şeklindeki sorulara yer verdi.

Yorumlar (0)