banner773

CHP'li Gürer: “ Tarım olan köye ziraat mühendisi ve veteriner hekim atanmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlıklarına bağlı merkez ve taşra birimlerine görev yapan ziraat mühendisi sayısının 16 bin 546 olduğunu açıkladı. Bakan Pakdemirli, veteriner hekim sayısını ise 9 bin 249 olarak belirtti.

Vekil Haberleri 27.10.2021, 10:07
CHP'li Gürer: “ Tarım olan köye ziraat mühendisi  ve veteriner hekim atanmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

“Bakanlığınızda görev yapan Ziraat Mühendisi ve veteriner sayısı kaçtır? Kaç ilçede ziraat mühendisi ve veteriner görevlidir? Mevcut rakam Bakanlığınızın ihtiyacını karşılamakta mıdır? 2021 yılında kaç Ziraat Mühendisi alımı planlanmaktadır? Planlanan alım talebi Maliye Bakanlığı’na iletilmiş midir? Yapılmamış ise ne zaman yapılması planlanmaktadır?”

 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Pakdemirli, “Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinde görev yapan ziraat mühendisi sayısı 16.546, veteriner hekim sayısı 9.249 kişidir. 81 İl ve 922 İlçenin tamamında ziraat mühendisi ve veteriner hekim unvanında personel görev yapmaktadır” dedi. 

Bakan Pakdemirli, 2021 yılı personel alımlarının,  Bakanlıklarına açıktan atama kontenjanı ve sözleşmeli pozisyonu verilmesi halinde planlanabileceğini de sözlerine ekledi. 

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kırsalda tarımın teknolojiyle birlikte yürütülmesi konusunda halen ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekti. 

Köy ve kasabalarda ‘babadan kalma usullerle’ tarım ve hayvancılık yapıldığı için hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde verin kaybı oluştuğuna işaret eden  Ömer Fethi Gürer, bu sorunun çözülmesinin, tüm köy ve kasabalara veteriner hekim ve ziraat mühendisi atanmasının yapılmasına bağlı olduğunu ifade etti. 

Bu şekilde hem istihdam yaratılabileceğini hem de tarım ve hayvancılığın daha modern bir şekilde yapılabileceğini kaydeden Gürer, “CHP iktidarında tüm köy ve kasabalara mutlaka veteriner hekim ve ziraat mühendisi atanacaktır” dedi. Halen eğitimini tamamlayıp diploması almış, atama bekleyen yüzlerce Ziraat mühendisi ve veteriner olduğuna dikkat çeken Gürer, bir an önce kamuda ziraat  mühendisi ve veteriner alımı yapılmasını, bakanlık birimlerinde büro elemanı değil tarım alanlarında çiftçi, besici, üretici ile mühendis ve veterinerlerin bir arada çalışmasının gerektiğini ifade etti.

 

Yorumlar (0)