CHP'li Gürer: Tarım Bakanlığı’ndaki geçici işçilerin kadro umudu suya düştü

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlıklarına bağlı KİT’lerde 2 bin 657 geçici işçinin çalıştırıldığını, bunların kadroya geçirilmesine dair bir düzenlemenin bulunmadığını açıkladı.

Vekil Haberleri 16.03.2021, 11:18
CHP'li Gürer: Tarım Bakanlığı’ndaki geçici işçilerin kadro umudu suya düştü

umhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda geçici işçi olarak çalıştırılan personelin yıllardır beklediği kadro umudunun olabilirliğinin açıklanması amacıyla ilgili Bakanlığa yazılı soru önergesi verdi. 

Gürer, önergesinde “TAGEM’de, KPSS ile işe yerleştirilen ve 5620’ye tabi olan; en az 5 yıl en fazla 11 yıldır çalışan geçici işçilerin kadroya alınması düşünülmekte midir?

Bakanlığınızda ve KIT’lerde, 5 ay 29 gün olan çalışma süresi amir izni ile 4 ay daha uzatılarak çalışmaya devam eden geçici işçi sayısı kaçtır?” şeklinde sorular yöneltti.

BAKAN PAKDEMİRLİ: “GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO YOK”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Pakdemirli, Bakanlıklarında 5620 sayılı Kanun gereğince vizeli olarak çalıştırılan geçici işçi personelin daimi işçi kadrosuna geçirilmelerine dair mevzuat düzenlemesi bulunmadığını açıkladı.

TARIM BAKANLIĞINDA 2 BİN 657 GEÇİCİ İŞÇİ VAR 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  Bakanlıklarında ve KİT’lerde toplam 2 bin 657 geçici işçinin çalıştığını belirtti. 

GÜRER: “TÜM TAŞERON ÇALIŞANA KADRO ŞART”

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Binlerce işçi mağdur durumdadır. 696 sayılı kararname ile kamuda taşeron uygulamasının sona ereceği ifade edilse de bu önemli ölçüde gerçekleşmemiş ve KİT çalışanları taşeronda kalmıştır. Cumhurbaşkanlığı her yıl KİT’lerdeki taşeron işçiler için ihtiyaca göre kadro açılacağını belirtse de kurumlar bu yönde adım atmamakta ve binlerce İşçi taşeron olarak çalışmaktadır. Öyle ki bazı kurumlarda geçici işçilerin kısa vadede kadroya alınma ihtimali olmasa bile, 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerinin 9 ay 29 güne çıkarılması ile ilgili düzenlemeden dahi yararlanamamaktadır. Tüm kamu ve KİT çalışanları kadrolu olmalıdır. Taşeron çalışanlar çalıştıkları kurum kadrosuna alınmalıdır. Taşeronlar bir nevi modern köle olarak birçok haktan mahrum bırakılmaktadır. Taşeronlara kadro verilip insanca koşullarda çalışma olanağına erişmeleri sağlanmalıdır” diye konuştu. 

Yorumlar (0)