CHP'li Gürer sordu:Saraya 2019 yılında 28 yeni araç alınacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşkanlığındaki arabalara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşkanı Fuat Oktay, Gürer’in bazı sorularını yanıtsız bıraktı. 

Vekil Haberleri 13.10.2019, 11:44
CHP'li Gürer sordu:Saraya 2019 yılında 28 yeni araç alınacak mı?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Cumhurbaşkanlığındaki makam araçlarına ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi.

“BAZI SORULARI YANITSIZ KALDI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşkanlığındaki arabalara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşkanı Fuat Oktay, Gürer’in bazı sorularını yanıtsız bıraktı. 

Oktay, Cumhurbaşkanlığının 2019 yılı bütçesinin T cetvelinde 28 adet taşıt alımının öngörüldüğünü belirterek, “2019 yılında ihtiyaç duyulması halinde belirtilen araçların alımı gerçekleştirilecektir. Nitekim 2018 yılı bütçesinde 38 adet araç alımı öngörülmüş olmasına rağmen bu araçların alımı gerçekleştirilmemiştir” yanıtını verdi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına yanıt vermekten kaçınan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, özellikle makam aracı sayısını, bunlardan kiralık olan araç sayısını, Cumhurbaşkanlığında görülmesine rağmen kamu kurum ve kuruluşlarınca kullanılan araç sayısı ve koruma araç sayısına ilişkin sorulara yanıt vermekten kaçındı.

“SARAYDAKİ ARAÇ SAYISI SIR MI?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanlığına ait makam aracı sayısı kaçtır? Cumhurbaşkanlığınca kullanılan araçlardan kiralık olan araç sayısı ne kadardır? Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılmasına karşın bakanlık veya kurumlara ait olan araç var mıdır? Cumhurbaşkanlığı bünyesine 2019 yılında yeni makam aracı satın alınmış mıdır? Cumhurbaşkanlığının koruma araç sayısı ne kadardır?” şeklindeki sorularına yanıt istemişti.

“EKONOMİK KRİZE RAĞMEN LÜKS ARAÇ ALIMI”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sayıştay’ın denetimine tabii olmayan Saray’a ‘9 kat zırhlı’ 4 yeni makam aracı alındığını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin açtığı Zorunlu Mali Sorumluluk ve Kasko Sigortası hizmet alımı ihalelerine ilişkin resmi dosyalara göre, Cumhurbaşkanlığı’nın envanterinde 2’si limuzin olmak üzere 14 tane zırhlı araç, 28 tane 4×4 jip, 6 tane ambulans, iki tane itfaiye aracı, 30 tane motosikletin olduğu bilgisi basına yansımıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu konuda bir bilgi vermedi. Cumhurbaşkanlığı’na zırhlı araç alımında bir bütçe sınırı yok, ekonomik krize rağmen bu araçların gönül rahatlığıyla siparişi her gün gelen zamlarla perişan olan vatandaşa haksızlıktır” dedi.

Yorumlar (0)