banner754

CHP'li Gürer: “PTT’de 17.133 Taşeron çalışan var”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde 17 bin 133 taşeron firma personelinin görev yaptığını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, kurumdaki sürekli işçi sayısının ise sadece 174 olduğunu bildirdi.

Vekil Haberleri 11.11.2020, 10:20
CHP'li Gürer: “PTT’de 17.133 Taşeron çalışan var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde görevli personelin statülerine ilişkin soru önergesinde, “PTT A.Ş.’nin engelli personel istihdamı gerekli sayıda mıdır? 2020 yılı için düşünülen engelli personel istihdam sayısı kaçtır? Kurumda var olan taşeron firma çalışanı sayısı kaçtır? Koronovirüs teşhisi ile tedavi edilen PTT A,Ş personel sayısı kaçtır? PTT A.Ş ait tüm binaların giriş ve çıkışları engelliler için uygun düzenlenmiş midir? PTT ‘de sürekli işçi statüsü çalışan kişi sayısı kaçtır?” şeklinde sorular yöneltti.

PTT’DE ENGELLİ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU YOK

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü mevzuatında engelli personel çalıştırılmasına ilişkin zorunluluk bulunmadığını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, buna rağmen, teşkilat bünyesinde 2020 yılı Ağustos ayı itibarıyla 757 engelli personel çalıştırıldığını açıkladı

Bakan Karaismailoğlu, “PTT A.Ş Genel Müdürlüğüne ait tüm binaların giriş ve çıkışları, ilgili mevzuatlar çerçevesinde, işyerinin mimari ve statik durumuna uygun ölçüde “Erişebilirlik Yönetmeliği”nde belirtilen standartlara uygun olarak düzenlenmektedir” diye konuştu.

17 bin 133 TAŞERON PERSONEL

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde sürekli işçi kadrosunda 174 personel bulunduğunu açıklayan Bakan Adil Karaismailoğlu, 17bin 133 Taşeron Firma personeli görev yaptığını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, koronavirüs teşhisi ile tedavi edilen ve göreve başlayan personel sayısının ise 740 olduğunu söyledi.

GÜRER: “HANİ KAMUDA TAŞERON KALMAYACAKTI”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise 2017 yılındaki Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle kamudaki tüm personelin daimi kadroya alınacağının açıklandığını hatırlatarak, “Ancak ne yazık ki başta PTT olmak üzere çok sayıda kamu kuruluşunda halen taşeron firma personeli zor şartlar altında görev yapmaya devam etmektedir” dedi. Gürer, “Karayollarında, Demiryollarında, Havameydanlarında, Kiralık araç şöförleri, Bakanlıklarda, KİT’lerde hatta pandemi döneminde fedakarca çalışan Sağlık Bakanlığında Hastane bilgi işlemciler, görüntüleme merkez çalışanları, yemekhane ve sosyal tesis çalışanları ve MEB’de taşeron firmalarda binlerce işçi asıl kadroya alınmayı beklemektedir” dedi.

SADECE 174 SÜREKLİ İŞÇİ VAR

PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde 17 bin 133 taşeron ve 174 sürekli işçinin görev yaptığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Kurumda her 100 personelden 99’u taşeron firma bünyesinde çalışıyor. PTT’nin ve posta dağıtımında görev alan personelin ne kadar kutsal ve değerli bir görev yaptığını anlatan en güzel çocuk şarkılarından biri olan ‘Bak postacı geliyor, selam veriyor’ şarkısı, artık ‘Bak taşeron geliyor, selam veriyor’ olarak söyleniyor. AKP iktidarı, PTT çalışanlarını bir an önce taşeron firmadan kurtararak, daimi kadroya almalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)