CHP'li Gürer: “Protein tozları reçetesiz satılmasın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda artış gösteren gıda takviyeleri ve vitaminlerin yol açtığı sağlık problemlerinin önüne geçilmesi amacıyla Kanun Teklifi verdi.

Vekil Haberleri 18.03.2020, 10:43 18.03.2020, 13:05
CHP'li Gürer: “Protein tozları reçetesiz satılmasın”

Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde gıda takviyeleri ve protein tozlarının doktor kontrollerinde kullanılması ve reçetesiz satışının engellenmesini istedi. 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bilinçsizce kullanıldığında ciddi bağlık sorunlarına neden olan gıda takviyelileri ve vitamin kullanımındaki artışı, hazırladığı Kanun Teklifi ile TBMM gündemine taşıdı. 

VÜCUT GELİŞTİRİRKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Özellikle ağır spor yapan ve vücut geliştiren kişiler tarafından bilinçsiz olarak kullanılan gıda takviyelerinden biri olan protein tozunun, pek çok sağlık problemine neden olduğuna işaret eden Gürer, “Yalnızca profesyonel düzeydeki sporcular tarafından kullanılması önerilen bu ürünler, kolay erişilebilir olması nedeniyle hemen her seviyede spor ve özellikle vücut geliştirme ile ilgilenenler tarafından sıklıkla tüketilmektedir” dedi. 

KEMİK ERİMESİNE NEDEN OLİYOR

Uzman hekim ya da diyetisyen görüşü olmaksızın, arkadaş tavsiyesi ya da yapılan küçük çaplı araştırma sonrasında protein tozu kullanımına karar verilmesinin pek çok sağlık problemlerine yol açabildiğini anlatan Gürer, “ Aşırı ve bilinçsiz kullanıma bağlı olarak alınan protein tozu, vücudun ihtiyacından fazla proteine maruz kalmasına yol açarak başta kemik erimesi ve sindirim sistemi organlarından biri olan bağırsak sorunlarını oluşturabilir. Aşırı kullanıma bağlı olarak bağırsak tarafından yeteri kadar emilemeyen protein ciddi bağırsak rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir” diye konuştu. 

GENÇLER AMAN DİKKAT!

CHP Niğde Milletvekili Gürer, kas geliştirme çalışmaları yapan gençlerin çoğunun, görebilecekleri zararları bilmeden protein tozları veya sıvı protein solüsyonlarında istifade etmeye çalıştığına dikkat çekerek, “ Oysa protein tozu kullanmanın herhangi bir faydası olmadığı gibi pek çok zararının olduğu hekimler tarafından da sıkça dile getirilmektedir” ifadelerini kullandı. 

HER YERDE SATILABİLİYOR

Hemen hemen her yerde bu tür ürünler satan bir işyeri, bulunduğunu belirten Gürer, bu ürünleri kullanımının ve bu ürünlere ulaşımının bu kadar kolay olmasının önüne geçilmesi gerektiği söyledi. 

DOKTOR KONTROLÜ OLMADAN KULLANILMAMALI 

Gürer, “Protein tozları, aminoasit ve aminoasit karışımları gibi protein ve protein bileşenlerinin bulunduğu ürünlerin doktor kontrolünde kullanılması ve bu ürünlerin reçetesiz olarak satışının yasaklanması gerekmektedir” şeklinde konuştu. 

 

Yorumlar (0)