banner773

CHP'li Gürer: Proje İsrafında AKP Tarihe Geçti

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Genetik potansiyeli yüksek sertifikalı tohumculuğa uygun bölgelerde Bölgesel Çeşit Tavsiye Projesinin uygulamaya konulup konulmadığına ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt geldi.

Vekil Haberleri 28.12.2019, 11:40
CHP'li Gürer: Proje İsrafında AKP Tarihe Geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Genetik potansiyeli yüksek sertifikalı tohumculuğa uygun bölgelerde, uygun yetiştirme teknikleri ile kullanılması için "Bölgesel Çeşit Tavsiyesi" projesi uygulamaya konulmuş mudur? Hangi illerde ne kadar alanda çalışma yapılmaktadır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e verdiği yanıtta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bölgesel Çeşit Tavsiye Listesi Oluşturulması Projesinin 2017 yılı itibariyle planlama çalışmalarına başlandığını ancak projenin uygulanabilirliğinde öngörülen olumsuzluklar sebebiyle, 2018 yılı itibariyle projeye son verildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu bilgileri kaydetti: “AKP iktidarları döneminde onlarca projenin adı var ama uygulamada yok. Proje israfında da AKP tarihe geçti. Sayıştay raporlarından da onlarca projenin lafta kaldığı ve başlamadan bittiği anlaşılıyor. Bu projeye tüketilen emek, ayrılan bütçe incelmeye değerdir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)