CHP'li Gürer: "Örgütsüzlük sömürüyü artırıyor"

Kamu ve Özel Sağlık Sosyal Hizmetleri İşçileri Sendikası Başkanı Fatih Öksüz CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i ziyaret ederek sorunlarını anlattı.

Vekil Haberleri 20.10.2019, 10:59
CHP'li Gürer: "Örgütsüzlük sömürüyü artırıyor"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurum ve kuruluşlarında kadro alamayan ve kadro aldığı halde hakları tam olarak verilmeyen işçilerin mağduriyetini TBMM gündemine getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, makamında ağırladığı Kamu ve Özel Sağlık Sosyal Hizmetleri İşçileri Sendikası Başkanı Fatih Öksüz’le kamu kurum ve kuruluşlarında kadro alamayan ve kadro aldığı halde hakları tam olarak verilmeyen işçilerin sorunlarını ele aldı.

“KADRO ALANDA, KADRO ALAMAYANDA MAĞDUR”

Kamu ve Özel Sağlık Sosyal Hizmetleri İşçileri Sendikası Başkanı Fatih Öksüz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında taşeron (alt işveren) işçisi olarak çalışmakta olan işçilerin 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçirildiğini ancak eş durumundan tayin isteyenlere bu hakkın dahi verilmediğini söyledi. Öksüz, “İşçilerin taşeronda iken maaşlarına ek olarak verilen yüzdelik farklar 01.01.2019 tarihinden itibaren ödenmiyor. Kurumlarda çalışmakta olan işçilerin yaptıkları işe göre unvanlarının tahsis edilmesi ve belirli dönemlerde görevde yükselmesi sağlanmıyor. Sürekli işçi kadrosunda çalışan işçiler enflasyon oranının maaş zammını geçmesi halinde geçen tutar oranında enflasyon zammı almaktadır fakat 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçen işçilere bu fark verilmiyor. Memurlar ile birlikte aynı işyerinde aynı işi yapmakta olan işçiler, haftalık belirlenen saatten fazla çalışmaktadır. Memurlar gibi işçilerinde çalışma süreleri haftalık 40 saat olarak düzenlenmelidir” dedi.

“ÖRGÜTSÜZ İŞÇİLİK SÖMÜRÜYÜ ARTIRIYOR”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde 22 milyonu aşkın SGK’lının olduğunu anımsatarak, “Ancak TİS kapsamında grev hakkı ile sendika üyesi sayısı bir milyona ulaşmıyor. Bu kadar örgütsüz işçi varken sömürü olması normal. Sendikaların güçlenmesi lazım ki işçilerin, memurların hakkı daha çok gündemde olsun. Taşeronda iken Belediye şirketine alınan belediyeden kadro aldığını sanıyor. Oysa belediye şirketi de dolaylı bir taşeron, KHK ile kadro alan bu yıl ücret zammı da alamadı, bunun yarattığı mağduriyeti görmek gerekir. CHP olarak sendikaları ayırmadan sorunu olan herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Taşerondan kadro alana asıl işi yapan ile aynı ücret verilmelidir. Hala taşeron olarak çalışanların tümüne de kadro verilmelidir” dedi.

Yorumlar (0)