CHP'li Gürer, 'Öğrenci Affı’ Kanununun Çıkarılması İçin İktidara Çağrıda Bulundu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer öğrenci iken okuduğu üniversite ile ilişiği kesilen gençlere öğrenci affı çıkarılmasını bir kez daha TBMM gündemine taşıdı. Gürer, öğrenci affının çıkması için kanun teklifi vermiş ve konunun Meclis Araştırması ile de görüşülmesini talep etmişti.

Vekil Haberleri 13.11.2019, 10:47
CHP'li Gürer, 'Öğrenci Affı’ Kanununun Çıkarılması İçin İktidara Çağrıda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce öğrencinin af beklentisi konusunda Bakanlığın bir açıklama yapması gerektiğini vurgulayarak, “Ailevi, maddi, manevi nedenlerle ya da başka ilde çalışmak zorunda olmaları ve benzeri sebeplerle veya sağlık sorunlarından ötürü ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayamamış, azami süre engeline takılmış, eğitimi yarıda kalmış veya farklı nedenlerden dolayı üniversiteye kayıtlı olsalar da eğitime başlayamamış öğrenciler af beklemektedir” ifadelerini kullandı.

 

“OKULDAN UZAKLAŞAN GENÇLERİN PLANLADIKLARI GELECEĞE ULAŞMALARI İÇİN ÖĞRENCİ AFFI ÇIKMALIDIR”

 

Okuldan uzaklaştırılan gençlerin planladıkları geleceğe ve hayal ettikleri mesleğe ulaşmak için tekrar eğitim hakkı yolunun açılması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Binlerce öğrencinin af beklentisi konusunda Bakanlığın bir açıklama yapması isteniyor çünkü süre ilerliyor, okullar başladı. Öğrenci affı konusunda iktidar ne düşünüyor, açıklamalıdır” dedi.

Yorumlar (0)