CHP'li Gürer: Kamyoncu, Taksici Esnaflarda Mağdur

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Taksici, Minibüsçü, Kamyoncu, Otobüsçü ve Servis taşımacığının sorunlarının arttığını” söyledi.

Vekil Haberleri 09.01.2020, 12:20
CHP'li Gürer: Kamyoncu, Taksici Esnaflarda Mağdur

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tüm emeği ile çalışıp geçinenler gibi, taşımacılık esnafının da AKP iktidarının uygulamaları ile zor durumda olduğunu belirtti.
 

Gürer, “Taksi duraklarını ziyaret ediyorum. Kamyoncular, servisçilerle konuşuyorum. Akaryakıt fiyatları, yedek parça fiyatları, yol geçiş, köprü geçiş ücretleri, kamyondaki yükün kantar ile denetimi sırasında kantardaki farklı tartım sonucu kesilen cezalar, trafik cezaları ve son yıllarda artan lastik fiyatlarından dert yanıyorlar. Ödedikleri Gelir Vergisi, Katma Değer Vergisi, Sigortalar, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Araç Muayene bedelleri, K1-K2–C-L–D-1,D-2 belge ücretleri, komisyon ücretleri, tamir ve bakım masraf artışlarının bellerini büktüğünü söylüyorlar. Gidere göre gelir artışları olmadığını ve bir yıl öncesine göre giderlerin bir kaç kat katladığını, kazançlarının masraflara gittiğini belirtiyorlar. Şoförler,“Elimizden gelen iş bu, ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Elektrikten gıdaya kadar gelen her zam bizi doğrudan etkiyor, yetmiyor yaptığımız işimizden elde ettiğimiz gelirden daha fazla gider artışı ile karşılaşarak mağdur hale geliyoruz diyorlar. Şoför esnafı ne yapacağını şaşırmış ve kara kara düşünüyor.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 01.01.2020 tarihinde 1996 Model ve yukarısı araçlarla yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara dair,  Dijital Takoğraf takmaları ile ilgili yeni düzenlemenin bir bütün olarak biriken sorunlarının kamuoyuna yansıtılmasının yolunu açtığına dikkat çekti.

Gürer, “Zor koşullarda çalışan şoför esnafı; yaşadıkları zor durumun iktidar tarafından görülerek şoför esnaflarının üyesi olduğu odalarla istişare ile çözüm üretilmesi gerektiğini belirtmektedir. Özellikle büyük kentler başta olmak üzere taksici esnafının da sorunları artmaktadır. AKP iktidarı seçim öncesi verildiği sözlerin seçim sonrası unutmaktadır. Taksilerle ilgili düzenlemelerde de taksici esnafı mağdur edilmemelidir. Bir bütün olarak sorunlu halde olan şoför esnafının kar kış demeden gece gündüz çalıştıkları unutulmadan sorunları çözülmelidir.” dedi.

Yorumlar (0)