CHP'li Gürer: “İşsizlik, gelir adaletsizliği ve hayat pahalılığı S.0.S veriyor!”

Gürer, Kemerhisar ve Bahçeli kasabalarında vatandaşları dinledi.

Vekil Haberleri 01.11.2020, 13:54
CHP'li Gürer: “İşsizlik, gelir adaletsizliği ve hayat pahalılığı S.0.S veriyor!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek esnafın sorunlarını dinledi.

Gürer, “İşsizlik, gelir adaletsizliği ve hayat pahalılığı ilk yardım çağrısı olan S.O.S noktasına gelmiştir. Özellikle sabit gelirlilerin mağduriyeti katlıyor, emekliler evden çıkamaz hale geldik diye dert yanıyorlar. İşsizlik hemen hemen her evde soruna dönüşmüş durumda. Özellikle üniversite mezunu olup işsiz olanların durumu ailelerini büyük üzüntüye sevk ediyor. Her ziyarette ceplerimize küçük not kâğıtları veriliyor. Baktığımızda iş sorunu ve vatandaşın durumu ciddi anlamda perişan. Çaresizlik insanımızı giderek sarıyor. İktidarın sorunları çözeceğine inanç kalmamış, erken seçim beklentisi artıyor. Seçimin çözüm olabileceğini düşünenlerin sayısı düne göre bir hayli artmış” dedi

ESNAF: “İŞLER DARALDI”

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnafın iş hacminde ciddi daralmanın olduğunu ve vatandaşın alım gücünün düşmesinin işlerini olumsuz etkilediğini ifade ettiklerini söyledi. Gürer, “Sürekli kasaba, köy ve ilçeleri gezdiğimde, çiftçiler ‘Ürettiğimi değerine satamıyorum’, işsizler ‘İş arıyorum’, çalışanlar ‘Aldığım ücret enflasyonla eridi’, emekli ‘Açlık sınırı altında yaşıyorum’, engelli ‘Sorunlarımız çözülmüyor’ diye sorunlarını anlatıyor. Durumu yazılı soru önergeleri ile Bakanlara da yansıtıyorum. Her kesimden vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı sistemi ile sorunların azalma yerine katladığını ifade ediyorlar. Parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiğini söylüyorlar. AKP iktidarının sorunları çözmek bir yana dursun problemlerin saptanma kısmında dahi yetersiz kaldığına vurgu yapıyorlar” dedi.

EVDE HUZUR KALMADI

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi süreci ile sorunların tavan yaptığını belirterek, “2020 yılında yaşanan sorunlar olumsuzlukları da katladı. Yurt dışı ülkelerle yaşanan olaylar yanında ülke içinde sel, yangın, deprem ve ani iklim değişikliklerinin de yaşanması mevcut yönetimin olaylar karşısında yeterince refleks gösterememesi ve önlem alamaması olumsuz gidişi daha da derinleştirdi. İktidar sorun çözen değil oluşan sorundan nasıl en az zararla iktidarımı kurtarırım telaşı içindedir. Sorunlara karşı birlik yerine ayrıştırıcı, kırıcı, ötekileştirici dil kullanmaktadır oysa ülke genelinde sorunlar artmakta ve vatandaş ciddi anlamda yaşam, geçim mücadelesi vermektedir. Evde aş ve iş bekleyenlerin huzuru kaçmakta ve vatandaş 'evde huzur kalmadı' şeklinde dert yanmaktadır” diye konuştu.

Gürer'in ziyaretlerinde esnaf ve vatandaşlar, 8.35 liraya yükselen doların ve artan yaşam pahalılığının neden olduğu ekonomik buhranın, etkisinin giderek artırdığına dikkat çektiler. Yaşanan belirsizlikten kaygı duyduklarını ifade eden vatandaşlar, böyle giderse önümüzdeki süreçlerin daha çetin geçeceğini belirttiler.

Yorumlar (0)