CHP'li Gürer: “EYT’lilerin haklarını verin”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilikte yaşa takılanların (EYT) haklarının gasp edildiğini belirterek, “5 milyona yakın mağdur EYT’li var. Meclis bu insanların haklarını geri versin” dedi.

Vekil Haberleri 17.11.2021, 10:02
CHP'li Gürer: “EYT’lilerin haklarını verin”

Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilikte yaşa takılanların (EYT) haklarının gasp edildiğini belirterek, “5 milyona yakın mağdur EYT’li var. Meclis bu insanların haklarını geri versin” dedi.

GÜRER, EYT’LİLERİN SORUNLARNI YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, yıllardır büyük mağduriyet yaşayan EYT’lilerin beklentilerini yeniden gündeme getirdi.

OYLAR DÜŞÜNCE, AKP’NIN AKLINA EYT’LİLER GELDİ

ETT’lileri, “Gün ve primini tamamladığı halde yaş sınırı getirilerek hakları gasp edilenler” diye tanımlayan CHP Milletvekili Gürer, Son dönemlerde anketlerde Adalet ve Kalkınma Partisinin oyları düşünce emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yirmi yıldır yapmadığı düzenleme aklına geldi ama bunda da gel gitleri sonlandırmadı” diye konuştu.

KANUN TEKLİFİMİZ VAR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT’lilerin yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğine de işaret ederek, “Bu konudaki kanun teklifimiz Mecliste bekliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar hak ettikleri hakkı istiyorlar. Primlerini ödemişler, günlerini tamamlamışlar; ne yazık ki onların hakkı gasbedilmiş, bu hakkın yeniden onlara verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

5 MİLYONA YAKIN MAĞDUR VAR

EYT’lilerin duygularıyla oynanmamasını isteyen Ömer Fethi Gürer, konuşmasında şu ifadelerde tamamladı:

“ 5 milyona yakın mağdur insan var, bu insanların sorunları bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde çözümlensin ve bu insanların hakkı geri verilsin , ayrıca, taşeronlarla ilgili de yapılan düzenlemelerin yetersizliğini bir kez daha vurguluyorum…” diye konuştu.

Yorumlar (0)