CHP'li Gürer: “Denetimler için en az 10 bin gıda mühendisi atanmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taklit ve tağşiş ürünlerin sürekli ve düzenli denetimlerinin yapılabilmesi için en az 10 bin gıda mühendisinin atamasının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Vekil Haberleri 02.04.2021, 10:58
CHP'li Gürer: “Denetimler için en az 10 bin gıda mühendisi atanmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, ülkemizde gıda denetimlerinin yetersizliğine dikkat çekti. 

GIDA MÜHENDİSLERİ İSTİHDAMI 

Gıda güvenliğinin toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, denetime tabi gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerin denetlenmesi ve gıda analizlerinin yapılması için kamu ve özel sektörde gıda mühendislerinin sayısının artırılması gerektiğine vurgu yaptı. 

YETERLİ DENETİM YAPILMIYOR 

Ülkemizde yeterince gıda denetimlerinin yapılamadığını anlatan Gürer, sorunun köklü bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi için atama bekleyen ziraat mühendisi, veteriner ve gıda mühendislerinden oluşan, bilgiye dayalı sorunla mücadele edecek güçte bir yapının oluşturulmasının zaruri olduğunu ifade etti. 

ATAMALAR BİR AN ÖNCE YAPILMALI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili denetimlerin sürekliliği ve düzenliliği için gıda mühendislerinden en az 10 bin atamanın bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı. 

NE YİYİP NE İÇTİĞİMİZİ BİLMİYORUZ 

Türkiye’de insanların ne yediğini, ne de içtiğini bilemez hale geldiğine dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu olumsuzluğun giderilmesi için denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini vurguladı. 

GIDA MÜHENDİSLERİNİN MAĞDURİYETİ 

Atama bekleyen gıda mühendislerinin kendisine ziyaret ettiğini de anlatan Gürer, “Bu konuda ciddi anlamda bir mağduriyet var. İktidar atanamayan gıda mühendisleriyle ilgili bir an önce kararını verip en az 10 bin atama yapılmasını sağlamalıdır” diye konuştu. 

 

Yorumlar (0)