CHP'li Gürer'den öğrenci ve ehliyet affı çağrısı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı için verdiği kanun teklifinin, Meclis’te gündeme alınmasını istedi. Gürer, ehliyeti elinden alınanlar için de insan canına mal olan kazalar dışında kalanlara da bir kereye mahsus af getirilmesini istedi.

Vekil Haberleri 14.06.2020, 13:11
CHP'li Gürer'den öğrenci ve ehliyet affı çağrısı!

Türkiye’de binlerce insanın öğrenci affı beklediğini kaydeden Gürer, “1 milyona yakın üniversite öğrencisi af bekliyor. Bunların YÖK ve MEB’de değerlendirilerek af kapsamına alınması ve üniversitelere dönmesi sağlanmalıdır. Bir nedenle okuldan ilişiği kesilenlere bir hak tanınması onlara yeni bir yaşamın yollarını açacaktır” diye konuştu.

Gürer, bir diğer af beklentisinin de ehliyet affı olduğuna dikkat çekti. Gürer, “Ehliyeti elinden alınanlar işledikleri kural hatasını tekrarlamamak şartı ile herhangi bir insan canına kast eden kaza kusuru işlememiş ise, bir af ile bir kez daha ehliyetlerine kavuşmaları sağlanmalıdır. Ehliyeti elinden alınan ve pişman olanlar bizleri arıyor ve bu bağlamda bir düzenleme bekliyorlar. Yaptıkları bir hatadan dolayı sürücü belgelerine el konulanlar için bir düzenleme yapılması, insan hayatı kast eden bir trafik kazası söz konusu değilse, bir defaya mahsus affedilmesi ve ehliyet verilmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)