CHP'li Gürer: “Daha çok psikolog ataması yapılmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık tesislerinde istihdam edilmek üzere 2020 yılında 275 psikolog ve 223 sosyal çalışmacı unvanında atama yapıldığını açıkladı.

Vekil Haberleri 16.01.2021, 12:13
CHP'li Gürer: “Daha çok psikolog ataması yapılmalı”

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise işsizlik ve ekonomik sıkıntıların yanı sıra pandemi sürecinin neden olduğu sorunların, toplumun psikolojisini ciddi manada olumsuz etkilediğini belirterek, psiko-sosyal destek için daha çok psikolog ve psikolojik danışmanlık kadrosuna atama yapılması gerektiğini belirtti.

RUH SAĞLIĞI ALANINDAKİ ATAMALAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “Ülkemize ruh sağlığı alanında psiko-sosyal destek amacıyla sosyal çalışmacılar, psikologlar, psikolojik danışmanlar için kadro ile alım yapılması düşünülmekte midir?” şeklinde soru yöneltti.

275 PSİKOLOG ATANDI

Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alım ilanlarının; Sağlık Bakanlığı, ÖSYM, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sayfaları ile Resmî Gazete’de duyurulduğunu belirtti.

Bakan Koca, “Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinde istihdam edilmek üzere 2020 yılında 275 psikolog, 223 sosyal çalışmacı unvanında atama yapılmış olup yıl içerisinde KPSS ile yapılacak sağlık personeli alımlarında, anılan unvanlarda daha fazla personel istihdamı planlamalarımızda değerlendirilecektir” dedi.

TOPLUMUN RUH SAĞLIĞI BOZULMA EĞİLİMİNDE

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise toplumun ruh sağlığındaki bozulma eğiliminin, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle sürekli arttığına dikkat çekti.

Gençlerin yarısına yakınının, üniversite mezunlarının ise 4’te 1’nin işsiz olduğunu ifade eden Gürer, bu sorunun gençlerde ciddi manada gelecek endişesine neden olduğunu ifade etti.

Esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, memurun da ekonomik krizler nedeniyle geçimini sağlayamaz duruma geldiğine değinen CHP Milletvekili Gürer, “Toplumun tüm kesimleri ruhsal yönden sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır” dedi.

PSİKOLOGLARA İHTİYAÇ VAR

Bu sorunların yanısıra pandemi sürecinin neden olduğu sıkıntıların 7’den 70’e tüm kesimlerde psikolojik sorunlara yol açtığına işaret eden Gürer, “İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biri de psikolojik destek olmuştur. Böyle bir ortamda sene içinde sadece 275 psikolog atanması yetersiz kalmıştır. Daha çok psikolog, psikiyatr ve sosyal çalışmacı ataması yapılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)