CHP'li Gürer: Çiftçi Nüfusu Giderek Yaşlanıyor, Genç Nüfus Tarımdan Kaçıyor

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurulda söz alarak çiftçilerin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını ödeyemediğini ifade etti. Gürer, “Çiftçi ve besici borç sarmalında, art arda gelen zamlar çiftçinin belini iyice büktü. Üretim düşerken, tarım alanları daralırken çiftçiyi borç batağından kurtarmak, önlemler almak iktidarın görevidir. İktidar bunu yerine getirmelidir” dedi.

Vekil Haberleri 08.11.2019, 10:53
CHP'li Gürer: Çiftçi Nüfusu Giderek Yaşlanıyor, Genç Nüfus Tarımdan Kaçıyor

Çiftçilerin bankalara ve kredi kooperatiflerine olan borçlarını ödeyemediğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçiler ve besicilerin borçları ertelenmelidir, faizler bir an önce silinmelidir. Tohum, gübre, ilaç, yem fiyat artışları, elektrik ve mazot zamları çiftçinin, besicinin belini bükmüştür” dedi.

“DESTEKLER GERÇEK ÇİFTÇİYE ULAŞMIYOR”

Çiftçi desteklerinin yetersiz olduğunu ve desteklerin gerçek çiftçiye ulaşmadığını vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2018 destekleri 2019 yılında kısmen ödense de destekler zamanında verilmemektedir. Destekler zamanında verilmelidir. Çiftçi, besici borç sarmalıyla icralıktır” dedi.

“ÇİFTÇİ NÜFUSU YAŞLANIYOR, GENÇ NÜFUS TARIMDAN KAÇIYOR”

Çiftçi nüfusunun giderek yaşlandığını ve genç nüfusun tarımdan uzaklaştığını söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu gidiş, gidiş değildir. İthale dayalı tarımla üretici tükenmektedir. Bu süreçte üretici daha pahalı ürüne mecbur kalacaktır. Üretim düşerken, tarım alanları daralırken çiftçiyi borç batağından kurtarmak, önlemler almak iktidarın görevidir. İktidar bunu yerine getirmelidir” açıklamasında bulundu..

Yorumlar (0)