CHP'li Gürer: Bilgisayarda araştırmaların nasıl yapılacağı konusunda okullarda eğitim verilmekte midir?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, okullarda internet okuryazarlığı ya da bilgisayarda araştırma teknikleri konulu eğitimler verilmesine ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi.

Vekil Haberleri 19.08.2019, 12:07
CHP'li Gürer: Bilgisayarda araştırmaların nasıl yapılacağı konusunda okullarda eğitim verilmekte midir?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, internet, sosyal medya ve akıllı telefonların yaşamımızın bir gerçeği olduğunu ve özellikle çocuklarımızın telefonları çoğunlukla oyun oynamak ve video izlemek için kullandığının araştırmalarla saptandığını hatırlattı. Gürer, “Bu durum dikkate alınarak internet okuryazarlığı ya da bilgisayarda araştırmaların nasıl yapılacağı konusunda okullarda eğitim verilmesine yönelik bir çalışma düşünülmekte midir?” şeklindeki sorusunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Medya ortam ve araçları sağladığı pek çok imkân nedeniyle insan yaşamım kolaylaştırmakta, çeşitlendirmekte ve geliştirmektedir. Medya ortam ve araçları ifade edilen ve benzeri birçok kolaylığın yanı sıra bilgi kirliliği, yaş düzeyine uygun olmayan içerikler, gizlilik ve etik kullanım gibi konularda bazı kaygılara neden olmaktadır. Bu doğrultuda medya ortam ve araçlarının mevcut potansiyelinden etkili bir şekilde yararlanabilmek ve bu konuda farkındalığı arttırmak için temel eğitim (ilkokul ve ortaokul) ve ortaöğretim düzeyi öğretim programlarında, internetin etkili ve verimli kullanımı ile teknolojik araçlarla araştırma yapma becerisini geliştirmeye temel oluşturacak bilgi ve beceriler yer almaktadır. Bu bağlamda tüm öğretim programlarının giriş kısmında yer alan "Dijital Yetkinlik" içeriğine, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi, Hayat Bilgisi, Türkçe Dersi, Bilgisayar Bilimi Dersi, Ortaöğretim Fizik Dersi ve Ortaöğretim Kimya Dersi öğretim programlarında yer verilmiştir” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)