CHP'li Gürer: “Bayram sevinci sorunlarla karıştı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan Bayramının ülkemize ve tüm dünyaya, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ederek, “Ekonomik buhran ve virüsün gölgesinde geçen bu zorlu süreçte en azından bayramda yüzler gülsün” dedi.

Vekil Haberleri 11.05.2021, 11:21 11.05.2021, 11:37
CHP'li Gürer: “Bayram sevinci sorunlarla karıştı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan Bayramı dolayasıyla yayınladığı mesajında, korona virüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen tam kapanma uygulaması nedeniyle, bu Ramazan Bayramının da ülkemizde buruk bir şekilde kutlanacağını anımsattı. 

 

YOKSULLUK ARTIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkede virüsün yanında ciddi bir ekonomik buhranın yaşandığına dikkat çekti. Gürer, “İşsiz, emekli, işçi, esnaf, çiftçi, memur ve engelliler gibi tüm kesimlerin yoğun sorunlar içinde olduğu bu süreçte bayramları bayram duygusu ile yaşamak oldukça güçleşti. Eve giren ekmek küçüldü. Gelir daraldı. Her gün başta gıda ürünlerine gelen zamlarla vatandaş soluk alamaz hale geldi. Milyonlarca işsize yenileri eklendi. Çok zor koşullarda bayrama giriyoruz. Ağız tadı ile bayramlaşma olanağı da tam kapanma ile ortadan kalktı. Bu günlerin bir an önce sona ermesini diliyorum” diye konuştu.

BİNLERCE CAN KAYBETTİK

Geçtiğimiz yılın başında, tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan ve ülkemizde de ne yazık ki binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs salgının olumsuz etkilerinin halen devam ettiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Neredeyse her ailede hastalığın etkisi yoğun bir şekilde görüldü. Canlar kaybettik. Bir an önce normalleşmeye dönmeyi umut ediyorum. Tüm vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan bayramını pandemi kuralları gereği evlerimizde geçireceğiz. Bayram ziyaretleri, el öpme ve mezarlık ziyareti gibi gelenek ve göreneklerimizi tam anlamıyla yapamayacak olsak da telefonla, büyüklerimizin ve akrabalarımızın bayramlarını tebrik edebiliriz. Ramazan Bayramını iletişim araçlarıyla da olsa yaşamaya gayret gösterebiliriz” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs salgını nedeniyle Ramazan bayramında yaşanacak burukluğun bir daha yaşanmamasını dilediği mesajında, “Bir an önce herkesin aşılanması için gerekli aşının sağlanması gerektiğini ifade ederek bu konuda yetersiz kalındığını da vurguladı. Gürer, “Manevi duygularımızın en üst seviyeye çıktığı Ramazan Bayramının tüm dünyaya ve ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, ülkemizin ve İslam Aleminin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)