CHP'li Gürer: Bakanlıkta, engellilerle ilgili veriler nasıl olmaz!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu, “Kamuda, belediyelerde ve özel sektörde çalışan engellilere ilişkin’ yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.

Vekil Haberleri 01.08.2019, 12:28
CHP'li Gürer: Bakanlıkta, engellilerle ilgili veriler nasıl olmaz!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Ülkemizde kamu ve belediyelerde kaç engelli çalışmaktadır? Engellerine göre dağılımı nedir? Kaçı kadın kaç erkektir? Kamu ve Belediyelerde müdür ve üstü makamlarda görev yapan engelli sayısı kaçtır, kaçı kadındır? Özel sektörde engelli işçi sayısı kaçtır? Evlenmek isteyen ve ilk defa ev alacak engellilere geri iadesiz maddi destek sağlanmakta mıdır? Varsa kaç kişi bu destek sağlanmıştır? İşsizlik fonundan son beş yılda ücret alan engelli sayısı kaçtır?” şeklindeki sorularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İşsizlik sigortası ödeneği ile engelli işçi istihdamına ilişkin veriler Türkiye İş Kurumu web sayfasında, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen engelli memur istihdamına ilişkin veriler ise Devlet Personel Başkanlığı web sayfasında yayınlanmaktadır” dedi.

Yorumlar (0)