CHP'li Gürer: Atatürk'ü anlamak çağdaşlığa giden yola ermektir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 82. Yılında da tüm dünyanın saygı duyduğu eşsiz bir lider olduğunu söyledi ve düşünceleri, eserleri ile Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

Vekil Haberleri 09.11.2020, 11:14
CHP'li Gürer: Atatürk'ü anlamak çağdaşlığa giden yola ermektir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık ömrüne sayısız eserler sığdırdığını belirtti. “10 yılda başarılması zor her dönüşümü her alanda başardı. İnandı ve kazandı. Modern Türkiye’nin kurucusu oldu .Cepheden cepheye koşarak işgal altında vatan topraklarının kurtuluşuna önderlik etmekle kalmadı, örnek ve saygın bir ülke konumuna ülkemizi taşıyarak ,büyük dönüşümleri sağladı” dedi.

TARIMDA BÜYÜK ATILIM

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, tüm dünyadaki mazlum milletlere de örnek olan mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırdığını anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Atatürk her kesime önderlik ettiği gibi tarımda da ülkemizi kendi kendine yeten ülke olmanın yolunu açmış, tohumdan fidana ve tarımda sanayileşmeye önemli adımlar atmıştır. Bu süreçte tarımın makinalaşmasını, katma değerli ürünlerin elde edildiği tarım sanayisini başlatması, karma ekonomi ile özel müteşebbise sağlanan destek yanında ona yol gösteren, olmadığı yerde devletin yatırımları ile süreci geliştiren örnek çalışmalar yapılmıştır. Kamucu anlayışla ele alınan tarımda önemli gelişmelerin kapısı bu başlangıçlarla açılmıştır. Ekim alanlarının genişletilmesi, bilimsel tarıma yönel inmesi, çiftçilere sağlanan desteklerin artırılması ve çiftçiden alınan aşar vergisi kaldırılarak vergi yükü azaltılması tarımın gelişimini sağlamıştır. Çiftlikler kurularak örnek çiftçilik ile çiftçi eğitimi sağlanmıştır. Unu, şekeri, kaput bezini üretebilen konuma erilerek tarımda önemli atılımlar ile yerli üretim geliştirilip, dışa bağımlılık ortadan kaldırılması için çalışılmıştır. Kamuya ait kuruluşlarla, uygun fiyatlı çiftçi ihtiyaçları karşılanmıştır. Ne yazık ki önemli ölçüde devlet destekli süreç 1990’lı yıllara kadar sürmüş,1990’larda başlayan özelleştirmeler 18 yıllık AKP iktidarında zirve yapmış ve ilaç, gübre, tohumda dışa bağımlılık yanında kamuda ilaç gübre yem gibi üretici kuruluşlar, kurumlar, kooperatifler işlevsiz bırakılıp özelleştirilerek ülkemiz ithale dayalı, hububat, bakliyat pirinç gibi ürünlerde dahi dışa bağımlı hale getirilmiştir” dedi.

DEMOKRASİNİN GÜVENCESİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarımda, sanayide, eğitimde, ulaştırmada ve sağlıkta büyük dönüşümler sağlanan Cumhuriyet döneminde Atatürk’ün fikirleri ve kararlı uygulamaları ile saygın bir ülke konumuna ülkemiz taşınmıştır” diye konuştu.

Gürer, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bedenen aramızdan ayrılsa da tüm dünyada kabul gören fikirlerinin, ilkelerinin ve ışığının sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

CHP Milletvekili Gürer, “ Onun çizgisinden ayrılanlar her alanda sorunlarda yaşıyor. ‘Yurtta Barış ,Dünyada Barış’ sözü günümüz dış politika anlayışının bugün yarattığı sorunlara bakınca ne kadar önemli olduğu da görülüyor. AKP iktidarları komşu ülkeler ile sıfır sorun diye başladıkları yolda nerede ise sıfır ilişki noktasına ülkemizi taşıyıp, dünyada yalnızlaşan bir ülke konumuna düşürdüler. Ekonomik, siyasi her alanda ülkemiz iyi yönetilmiyor. Keşke Atatürk’ün düşünceleri ve öngörülerini iyi okuyup algılayan, anlayan bir siyasi yaklaşımla sorunlara bakabilseler” dedi.

Gürer, vefatının üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen, dünyanın saygı duyduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinin örnek alındığını ifade ederek “Onun düşüncelerine olan bağlılığımızla; özgürlüğün, demokrasinin, çağdaşlığın herkesi ve dünyayı sarmalaması için çalışacağız ” şeklinde konuştu.

IŞIĞI SONSUZA KADAR AYDINLATACAK

Atatürk’ün gösterdiği yolda hiç durmadan ilerleyeceğiz diyen CHP Milletvekili Gürer, “O’nun ilkeleri ve ışığı, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar aydınlatmaya devam edecektir” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Aramızdan ayrılışının 82. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları ile şehitlerimizi saygı, sevgi, şükran ve özlemle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)