banner758

CHP'li Gürer: “Annelerimize ne övgü söylesek azdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sosyal ve toplumsal yaşamda annenin önemine vurgu yaptı. Gürer, “Annelerin hakkı ödenmez. Annelerimize ne övgü söylesek azdır ”dedi.

Vekil Haberleri 09.05.2020, 11:52
CHP'li Gürer: “Annelerimize ne övgü söylesek azdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Anneler Günü mesajında, anneliğin yaşam ve varoluşta ki önemine dikkat çekti. İnsanların sevgiyi, merhameti, yardımseverliği ve bunlara benzer tüm güzel erdemleri annelerle öğrendiğini, bir çocuk için ilk öğreten anne olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Annelerin yüreği çocuklarının iyi, sağlıklı, mutlu yaşaması için çarpar. Tüm çocukların, evlatların anne sevgisi de bir ayrıdır ve özeldir ” diye konuştu.

Annelerin öğreticiliği ile bir çok sorunun kolaylıkla aşılabileceğine vurgu yapan Gürer, “Bunun için de annelere gereken değer verilmelidir. Anneler aynı zamanda bir kadın olarak bütün toplumsal alanlarda daha etkin olabilmelidir ki sosyal ve toplumsal barış var olabilsin ve gelişsin” diye konuştu.

CHP’li Vekil Ömer Fethi Gürer Anneler Günü anneye sevgi sunmaktan öte çalışan annelerin çalışma yaşamında sorunlarına da konuşulması gerektiğini belirtti.

ANNE İÇİN YAŞAM GÜZEL KILINMALIDIR

Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından, ülkemizde annelerin ve kadınların çok önemli kazanımlar elde ettiğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ancak son dönemlerde kadın cinayetlerindeki artış, kadına yönelik şiddet olayları tırmandı. Toplumdaki ayrıştırma ve ötekileştirme, kadın-erkek eşitliğinin önünde büyük bir engel olarak durmaya başladı. Mevcut yönetim anlayışının bu sorunlar gereken çözümü üretmede istenen noktada olamadığı görülüyor, ” şeklinde konuştu.

ANNELERE KANUN TEKLİFİ

20 yıl çalışma ve 5 bin prim günü ödeyerek emekli olabilen kadınların günümüzde emekli olabilme koşullarının çok ağırlaştırıldığına ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak tanımlanan kesimin önemli bölümün anneler olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Diğer yandan çocuğunu dünyaya getirdikten sonra iş hayatına başlayan annelerin, doğum için borçlanma yaparak emeklilik için eksik prim günlerini tamamlamalarına olanak tanınmadı. Kanun Teklifi verdim. SGK’lı olmadan anne olanların borçlanarak annelik sürecinin emekliliğe sayılması hususunda verdiğim kanun teklifi umarız yeni dönemde ele alınır. Her iş yerinde kreş olmalıdır. Annelerin çalışma sürelerinin düzenlenmeli, onların çocuklarına zaman ayırmaları sağlanmalıdır. Annelik, çalışma yaşamında işini kaybetme nedeni olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Kadın cinayetleri ve şiddet olaylarının son bulduğu, annelere hak ettiği değerlerin verildiği aydınlık yarınların özlemi içinde olduklarını belirten Gürer, mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde anne ve şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizden vefat edenleri rahmetle anıyor, yaşamına devam eden tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, sağlıklı güzellikler dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)