CHP'li Gürer: “26 Eylül Dil Bayramı kutlu olsun!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 26 Eylül Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP Milletvekili Gürer, mesajında dilin ulus olmanın unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Vekil Haberleri 26.09.2019, 10:18
CHP'li Gürer: “26 Eylül Dil Bayramı kutlu olsun!”

Atatürk’ün, 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Kurumu’nu kurduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “20 Eylül 1932’de Türk Dil Kurultay’ı İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda toplanarak dil alanında çalışmaları başlattı” dedi.

Dilin bir iletişim amacı olmaktan öte, bir toplumun ortak hafızası, değerlerin ve düşüncenin koruyucusu, insanlığı dil ve kültüre bağlı kimlikten oluşan bir topluluğun üyesi yapan vazgeçilmez bir olgu olduğunu ifade eden Gürer, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli bilincin ayakta kalabilmesi ve uyanık bulunması için dil ve tarih uğrunda çalışmaya mecburuz” sözünü hatırlatarak, “Uygar, bağımsız ve güçlü ülkeler dilleriyle var olmuşlardır” dedi.

“Dilimiz zenginliğimizdir”

Türkçenin 700 binin üzerinde kelimeyle çok zengin bir dil olduğunu vurgulayan Gürer, şunları kaydetti: “Günlük hayatımızda çok az kelime kullanıyoruz. Okuma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz. Dilimizin zenginliğiyle kendimizi eğitimde, edebiyatta, sanatta, bilimde ifade etme olanağına sahibiz” dedi.

Yorumlar (0)