CHP'li Gündoğdu: Verimli ovalarımıza, topraklarımıza zehir ekmeyin

CHP Kırklareli Milletvekili, CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, sit alanlarına planlanan kömür ocakları hakkında basın açıklaması yaptı.

Vekil Haberleri 09.09.2020, 19:22
CHP'li Gündoğdu: Verimli ovalarımıza, topraklarımıza zehir ekmeyin

CHP'li Gündoğdu, sit alanlarına planlanan kömür ocakları hakkında basın açıklaması yaptı.

CHP'li Gündoğdu'nun açıklması: 

Dünyanın 8 aydır yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği Covid-19 salgını gıdanın ve toprağın önemini ve yaşamsal değerini bir kez daha insanlığa göstermiştir.

Artık, sağlıklı gıdanın üretim ve temini, ülkelerin en büyük gücü ve silahı haline gelmektedir.

Bu doğrultuda, tüm ülkeler çeşitli gıda üretim alternatifleri arayışına girmişken, AKP hükümetleri dünyadaki gelişmelerden bi haber, verimli topraklarımızı rant uğruna hala hoyratça kullanmak istemektedir.

AKP hükümetlerini hatalı enerji politikaları sonucu Trakya Bölgemizin tarımsal üretim merkezi olan Kırklareli ilimizin Babaeski Ovası tehdit altındadır.

Babaeski Ovası sulum tarım yapılan, meyveciliğin ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı önemli bir tarımsal üretim merkezimizdir. Aynı zamanda 2018 yılında Tarımsal Sit Alanı olarak ilan edilen bölgede ilgili bakanlığın hatalı uygulamaları sonucu maden ruhsatları verilmiş ve bölgede maden arama çalışmaları başlatılmıştır.

Bu nedenle mera ve verimli tarım topraklarımız, yeraltı sularımız gözü dönmüş rant hesapları yapanlarının tehditi altına girmiştir.

Bizler, Kırklarelimizin STK’ları, duyarlı vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin ve Kırklarelimizin verimli topraklarının rant uğruna hoyratça heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Yaşam için temel gereksinim olan su ve sağlıklı gıda en değerli hazinemizdir. Bu yaşamsal hazinemize el uzatanları Kırklareli halkı gereken cevabı verecektir.

Bölgede maden arama faaliyetlerine son verilmesi için her platformda kararlı mücadelemiz devam edecektir. Konuyu en kısa sürede TBMM gündemine de taşıyarak ilgili Bakanlığın yanlıştan dönmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Her şey, daha güzel bir Kırklareli için. Saygılarımla.

Yorumlar (0)