CHP'li Gündoğdu'nun 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle basın açıklaması yayımladı.

Vekil Haberleri 09.11.2019, 10:15
CHP'li Gündoğdu'nun 10 Kasım Mesajı

İşte Gündoğdu'nun Basın Açıklaması:

Dönemin en korkunç emperyalist işgaline karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, çöküntüler içerisinde bulunan bir imparatorluktan özgür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’nin doğmasını sağlayan büyük devrimci, kahraman asker, üstün devlet ve siyaset adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. Yılında bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz. Mustafa Kemal’in Türk milletine armağan ettiği muhteşem bağımsızlık ve özgürlük zaferi dünyada işgal ve sömürü altında yaşayan bütün ulusların umudu ve direnci olmuştur. Özgürlük ve bağımsızlık savaşı ile bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başaran Ulu Önderimiz, bulunduğu çağın en modern ve çağdaş devletini kurarak Türk milletine emanet etmiştir.
 

Ulu önderimizin 81 yıl önce bedeni aramızdan ayrılmış olsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle bize liderlik etmeye devam ediyor ve devam edecektir. Her zaman aklı ve bilimi önceleyen ve öğütleyen büyük Atamızın bizlere armağan ettiği çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız cumhuriyetimiz hala emperyalist güçlerin hedef ve tehdidi altındadır. Laik Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma ve modernleşme projesini içine sindiremeyenlerin saldırıları içerde ve dışarda devam etmektedir.
Hiç kimsenin şüphesi olmasın, her hal ve şartta birlik ve beraberliğimizi koruyarak 
Atatürk’ün ışığıyla, aklın ve bilimin yolunda laik demokratik cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız.
 

Bu duygularla;

Türk milletine bağımsızlık ve özgürlüğünü armağan ederek, aklın ve bilimin öncülüğünde yaşama geçirdiği devrimleriyle; laik, demokratik ve çağdaş bir Türkiye’de yaşama imkânı sağlayan büyük devrimci, kahraman asker, üstün devlet ve siyaset adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. Yılında bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz. Saygılarımla.

Yorumlar (0)