CHP'li Gündoğdu: Millet, 35 milyar doların hesabını soruyor

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu 'hesabı verilemeyen deprem vergilerini' sordu.

Vekil Haberleri 04.11.2020, 14:25 04.11.2020, 14:38
CHP'li Gündoğdu: Millet, 35 milyar doların hesabını soruyor

CHP'li Gündoğdu'nun o açıklaması:

30 Ekim 2020 Cuma günü Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen ve İzmir, Manisa, Muğla ve İstanbul’da hissedilen 6,6 büyüklüğündeki depremde 114 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 1035 vatandaşımızda yaralandı. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Deprem sonrası hasarlı konutları giremeyen, çadırlarda barınan vatandaşlarımıza ise güç, kuvvet ve sabır diliyorum.

Depremin hemen ardından afet bölgesine ulaşarak vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk, sıkıntılarını biraz olsun azaltabilmek için can la başla yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Depremleri önleme şansımız yok. Fakat, aklın ve bilimin yolunda kural ve kaideleri belirler ve uygularsak can kayıplarımız ve zararlarımızı en aza indirebiliriz.

Sorunu çözmek için bilgi, birikim, tecrübe, akıl ve para her şeyimiz var. Ama canımız yanmaya devam ediyor.

Nedeni ise 20 yıldır akıl ve bilimden uzak siyasi tercihlerdir.

99 Marmara depreminden sonra Özel İletişim Vergisi olarak toplanan para tam 35 milyar dolar. Bu 35 milyar dolarlık kaynak akılcı ve bilimin ışığında doğru siyasi tercihler için kullanılmış olsaydı deprem riskini en aza indirip, acılarımızı hafifletebilirdik.

35 milyar dolarlık deprem vergisi nerede, nasıl kullanıldı, hangi tedbirler alındı ne yazık ki kimse bilmiyor, açıklanmıyor, hesap verilmiyor.

18 yıllık AKP hükümetlerinin hataları, kandırılmaları, yanlışları, beceriksizlikleri, yaz boz tahtasına çevirdiği kanunları nedeniyle millet artık bedel ödemekten bıktı, usandı ve perişan oldu.

Millet, artık kandırılmak, aldatılmak istemiyor,

Millet, aldatılan, kandırılan, yönetemeyen, beceriksizlerden, hesap vermekten kaçanlardan kurtulmak istiyor.

Millet, er geç bunun hesabını sandıkta soracaktır. Saygılarımla.

Yorumlar (0)