CHP'li Gündoğdu: Çalışanın, üretenin, istihdam yaratanın derdine derman olun!

CHP Genel Merkezi’nin çalışma programı kapsamında, Covid-19 salgınının toplumun değişik kesimlerine etkilerini yerinde tespit etmek ve çözüm önerilerimizi anlatmak üzere başlattığımız saha çalışmaları devam etmektedir.

Vekil Haberleri 27.10.2020, 12:04 27.10.2020, 12:11
CHP'li Gündoğdu: Çalışanın, üretenin, istihdam yaratanın derdine derman olun!

Bu kapsamda ilk olarak; Eylül ayında yaptığımız çalışmalarla pandemi nedeniyle en çok etkilen sektörlerden olan küçük esnafımızın ve özellikle de yüz yüze eğitimin tam olarak başlayamaması nedeniyle zor durumda kalan sektörlerin sorunları yerinde tespit edilmiş olup, sorunlar Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ülke gündemine taşınmış, çözüm önerileri açıklanmıştır.

Ekim ayı içerisinde ise, Covid-19 salgınının Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) ve çalışanlarına etkilerini tespit etmek amacıyla 81 ilimizi kapsayan çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu doğrultuda,

CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen çalışma programı doğrultusunda Kırklareli ilimizdeki KOBİ’leri ve çalışanlarının sorunlarını tespit etmek amacıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik.

Saha çalışmaları öncesi 24.10.2020 tarihinde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek sektör temsilcileri ile birlikte değerlendirmeler yaparak saha çalışmalarımıza başladık. Aynı gün, birçok küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri ve çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarına ortak olduk, beklentilerini ve sorunlarına çözüm önerileri konusundaki önerilerini aldık.

Saha çalışmalarımızı 26.10.2020 tarihinde Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek sürdürdük. Ardından Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde farklı sektörlerde üretim yapan işletmelerimizi ziyaret ederek, işletme sahipleri ve çalışanları ile beraber olduk. Pandemi dönemi işletmelerin, çalışanlarının sorunları, çözüm önerilerini ve beklentilerini tespit ettik.

Kırklareli’nde üretim, istihdam ve ihracatın bel kemiği olan KOBİ’lerimizin pandemi nedeniyle zararlarının telafi edilerek, üretim, istihdam ve yatırım imkanlarının artırılması ve çalışanlarımızın çalışma koşulları ve ekonomik sorunlarının en kısa sürede çözülmesi konularında her platformda hak arayışlarımız devam edecektir.

Bizler, her hal ve şartta çalışanın, üretenin, istihdam yaratanın yanında olmaya devam edeceğiz. Saygılarımla.

Yorumlar (0)