banner773

CHP'li Gündoğdu: “Aydınlık Bir Türkiye İçin, Siz De Bir Mum Yakın”

CHP'li Gündoğdu, Uğur Mumcu'yu Anma, Adalet ve Demokrasi haftasıyla nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 21.01.2021, 16:09
CHP'li Gündoğdu: “Aydınlık Bir Türkiye İçin, Siz De Bir Mum Yakın”

Gündoğdu'nun o açıklaması:

Alçakça katledilişinin 28.yılında Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteciliğin önderi, usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu özlemle, hasretle anıyoruz.

Araştırmacı gazeteci kimliği ve aydın kişiliğiyle elde ettiği bilgileri Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde ve çeşitli kitaplarında kamuoyu ile paylaşarak gerekli uyarı ve önerilerini yapmaktan çekinmemiştir.

Uğur Mumcu, Atatürk’ün devrimleri ışığında, çağdaşlaşma yolunda ülkesinin aydınlık geleceği için yaşamı boyunca yüreğini, beynini, emeğini halkının doğru bilgilenmesine adayarak örnek bir kişilik sergilemiştir.

Uğur Mumcu titiz ve objektif çalışmalarıyla ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları yıllar öncesinden görmüş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve kamuoyunu uyarmıştır. Mumcu, araştırmalarının ışığında; devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk çıkaran yurtsever, özgür ve bağımsız bir gazeteciydi.

18 yıllık AKP hükümetleri sonrası geçmişte olduğu gibi bugün de onurlu duruşlarıyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler baskı görüyor, özgürlükleri kısıtlanıyor. Karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıkları ise birer birer söndürülmeye çalışılıyor.

Gazetecilere yapılan tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler yok edilemiyor, yok edilmeye çalışıldıkça da çoğalıyorlar.

Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya hayır diyenler, gücünü Uğur Mumcu gibi yürekli, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik cumhuriyeti canı pahasına savunan insanlardan almaya devam edecektir.

Işığı, ışığımız olmaya devam edecektir…Onu sevgiyle yaşatacağız…Saygılarımla.

Yorumlar (0)