CHP'li Gökçel:Cumhuriyet ilelebet var olacak

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Vekil Haberleri 29.10.2019, 14:24
CHP'li Gökçel:Cumhuriyet ilelebet var olacak

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.

İşte Gökçel'in o mesajı:

“Ulusal egemenliğimizin simgesi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Yokluklar içinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, bir çağdaşlaşma devrimidir.

Tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata; ulusumuzun yeniden varoluş destanıdır.

İçerde egemenliğimizin, dışarıda bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyet değerleri 17 yıldır iktidar eliyle sistematik bir şekilde aşındırılmaya çalışılmaktadır.

Gençlerimiz göz nuruyla kazandıkları sınavlardan mülakatlarla elenmekte, çiftçilerimiz alın terlerini topraklarında bırakmakta,  yoksulların iyi eğitim ve sağlık hakları ellerinden alınmaktadır.

Kayırmacılığın karşısına liyakati, tembelliğin karşısına çalışkanlığı, ötekileştirmenin karşısına fırsat eşitliğini koyan Cumhuriyet değerleri, bugün her zamankinden daha önemli hale gelmiştir.

İktidarın Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet değerlerine yönelik her saldırısı, bu yüce miras etrafında tek vücut olma azmimizi artırmaktadır.

İyi bilinmelidir ki Cumhuriyet ilelebet var olacak, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız kararlılıkla sürecektir.

Bizler bu yıl da kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizi, Saray’lardaki, otellerdeki halka kapalı resepsiyonlarla değil; yüzbinlerce yurttaşımızla kol kola, ellerimizde ay yıldızlı al bayrak, kalplerimizde Atatürk sevgisiyle sokaklarda, meydanlarda, fener alaylarıyla, coşkuyla kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına ve vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım.

Ulu Önder Atatürk’ün açtığı bağımsızlık yolunda yürüyen herkesin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutlarım.”

Yorumlar (0)