CHP'li Gökçel Orman Kıyımına İsyan Etti

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Erdemli ilçesinde ardıç ağaçlarının kesildiğini kaydetti. TBMM Genel Kurulunda konuşan Gökçel, “Yaklaşık 4 bin dönümdeki ardıç ağaçları katlediliyor. Derhâl kesimleri durdurun; ormanlarımıza, yeşil alanlarımıza kıymaktan vazgeçin” dedi.

Vekil Haberleri 27.10.2021, 07:38
CHP'li Gökçel Orman Kıyımına İsyan Etti

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Güzeloluk ve Akpınar Mahallelerinde ardıç ağaçlarının kesildiğini bildirdi. Gökçel, “Mersin Erdemli ilçemiz Güzeloluk ve Akpınar Mahallelerinde yaklaşık 4 bin dönümdeki ardıç ağaçları enerji üreten santrallerde yakılmak için katlediliyor” dedi. Konuşmasında Tarım ve Orman Bakanlığına tepki gösteren CHP’li Gökçel; “İklim değişikliğiyle ilgili en önemli mücadele alanımız ormanlarımızdır ancak son zamanlarda Tarım Bakanlığı eliyle büyük bir ağaç katliamı yapılıyor. Mersin Erdemli ilçemiz Güzeloluk ve Akpınar Mahallelerinde yaklaşık 4 bin dönümdeki ardıç ağaçları enerji üreten santrallerde yakılmak için katlediliyor. Vatandaşlarımız feryat ediyor. Kuraklığa ve soğuğa çok dayanıklı, gelişmesi de bir o kadar zor olan nadide ardıç ağaçlarımız katlediliyor” dedi.

Ardıç ağaçlarının kesiminin son yıllara kadar yasak olduğunu vurgulayan Gökçel; “Ardıç ağacının son yıllara kadar her türlü kesimi yasaklanmıştı. Şimdi ne oluyor da içinde yedi yüz yıllık anıt ağaç olan ardıçları katlediyorsunuz? Bu mu sizin iklim değişikliği eylem planınız? Bu mu sizin kuraklıkla mücadeleniz? Derhâl Güzeloluk ve Akpınar'daki kesimleri durdurun; ormanlarımıza, yeşil alanlarımıza kıymaktan vazgeçin” diye konuştu

Yorumlar (0)