CHP'li Gökçel: "İnşaat Sektörü Durdu, Kentler Bina Hurdalığına Döndü”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, inşaat maliyetlerinin son 1 yılda çok arttığını inşaatların yarım kaldığını belirtti. Gökçel, artan maliyetler sonrasında vatandaşın konut alamayacak durumda kaldığını ve konut kiralarının arttığını kaydetti. Gökçel, “ Demir fiyatları yüzde 112, hazır beton yüzde 103, çimento yüzde 60 arttı, müteahhitler artık konut imal edemiyor” dedi.

Vekil Haberleri 29.09.2021, 13:05
CHP'li Gökçel: "İnşaat Sektörü Durdu, Kentler Bina Hurdalığına Döndü”

CHP’li Gökçel, inşaat sektöründe büyük bir kriz olduğunu açıkladı. Artan maliyetler dolayısıyla konut imal etmekte ve satmakta inşaat şirketlerinin zorlandığını belirten Gökçel, “ Müteahhitler biz artık konut imal edemiyoruz, maliyetlerle baş edemiyoruz. Ürettiğimiz konutları da vatandaşın alım gücü olmadığı için satamıyoruz diyor” diye konuştu. Yarım kalan inşaatlara da dikkat çeken Cengiz Gökçel, “Kentler bina hurdalığına döndü. Artan maliyetler yüzünden  inşaatlar yarım kalıyor. Kentlerimiz ortaya çıkan bu çirkinlikle yaşanmaz duruma geldi” diye konuştu.

“Barınamayan Öğrenciler Eğitim Hakkından da Mahrum Kalıyor”

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte gözler önüne serilen yurt sorununa da değinen Gökçel, “ Devlet yüksek öğrenimde öğrenim gören talebelerimiz için gerekli yurtları yapmıyor, çocuklarımız konutlarda kiralık daire arıyor ancak daire kiraları almış başını gitmiş. Çocuklarımızın eğitim hakları da bu şekilde ellerinden alınıyor. AKP ülkemizi öğrencisine kalacak yurt bulamayan bir ülke durumuna düşürmüştür. Ülke yönetilmiyor, ülke gerçekten savruluyor” dedi.

Yorumlar (0)