CHP'li Gökçel: Hatırını Kıramadığınız Yandaş Kim?

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in kalbine Cumhurbaşkanı Kararıyla kurulmasına imkân tanınan zehir fabrikasını eleştirdi: “Ülkemiz Korona Virüs Salgınıyla uğraşırken iktidar Rant Salgınıyla cennet vatanımızı zehirlemeye devam ediyor.”

Vekil Haberleri 04.04.2020, 12:31
CHP'li Gökçel: Hatırını Kıramadığınız Yandaş Kim?

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de kurulması planlanan ve protestolarla karşılanan polipropilen tesisinin inşasına olanak tanıyan Cumhurbaşkanlığı Kararını Meclis’te eleştirdi.Gökçel, Mersinli tecrübeli gazeteci Abdullah Ayan’ın gündeme getirmesiyle aylardır Mersin kamuoyunun dikkatini çekenpolipropilen fabrikasını, yüzbinlerce Mersinlinin yaşadığı bölgeye, Mersin’in kalbine Zehir Tesisi kurulması olarak nitelendirdi.
 

RANT SALGINI
Mersin’in ve Mersinlilerin zehir tesisini hak etmediğini söyleyen Gökçel “Ülkemiz Korona Virüs salgınıyla uğraşırken iktidar Rant Salgınıyla cennet vatanımızı zehirlemeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Salgının boyutlarının nereye ulaşacağı belli değilken alınan kararı fırsatçılık olarak değerlendiren CHP’li Gökçel, “Yüzbinlerce Mersinliyi zehirlenmesine onay verdiğiniz, hatırını kıramadığınız yandaşınız kim?” diye sordu.
 

AKTARMA LİMANI HAYAL OLDU
TOROS Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mersin Özel Endüstri Bölgesi adıyla zehir tesisi kurulmasının önünü açan ve Serbest Bölgenin genişleme sahasını da içine katarak Mersin’in en değerli alanını Mersinlilere değil yalnızca bir şirkete tahsis eden Cumhurbaşkanı Kararıyla Mersin’de on binlerce kişiye ekmek kapısı olacak, Mersin’in geleceği olarak görülen Konteyner Aktarma Limanı projesi de hayal olmuş oldu. Konteyner Aktarma limanının genişleme sahasında yer alan ve Liman’ın otoban bağlantısı başta olmak üzere kara bağlantısının yapılacağı yere inşa edilecek polipropilen tesisi Liman yatırımını imkânsız hale getirdi.Gökçel “Bu Zehir Tesisi yüz binlerce Mersinliyi zehirlemekle kalmayacak, Bölgenin ve Mersin ekonomisinin geleceği olan Konteyner Aktarma Limanının yapılmasını da engelleyecek.” ifadelerini kullandı.
 


Konteyner Aktarma Limanının 10. Kalkınma Planında ve 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planında yer aldığını hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Ülke Korona Virüsü belasıyla boğuşurken bu yaptığınız fırsatçılık değil de nedir?Yüzbinlerce Mersinlinin zehirlenmesine onay verdiğiniz, hatırını kıramadığınız yandaşınız kim?Bir yandaşınız daha da zengin olsun diye, on binlerce Mersinliye ve bölge insanına ekmek kapısı olacak yatırımı neden engellediniz?Gece yarısı operasyonuyla Konteyner Aktarma Limanını nereye kaçırdınız?Bunu Mersinlilere nasıl izah edeceksiniz?” sorularını yöneltti.
 

MERSİN’E HANÇER SAPLADINIZ
Daha önce konuyu hem TBMM Genel Kurulunda hem de basın açıklamalarıyla gündeme getiren CHP’li Gökçel, karardan dolayı duyduğu üzüntüyü belirtti. Gökçel kararla ilgili daha önce “Mersin’in kalbine zehir fabrikası yapılmasın, on binlerce vatandaşımız zehir solumasın dedik. Önerge verdik, protesto ettik ama AKP krizi fırsata çevirdi. Mersin’in kalbine hançer sapladınız!” demişti.


 

Yorumlar (0)