CHP'li Gökçel: Hastane Büyüdükçe Sağlık Hizmeti Küçülüyor

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Şehir Hastanesi’ndeki randevu sorununu Meclis gündemine taşıdı. Hastaların günlerce randevu alamadan 128’yi aradıklarını belirten Gökçel, “Adı şehir yeri bayır Mersin Şehir Hastanesine gidebilmek için kilometrelerce yol tepen vatandaş, randevu alabilmek için de perişan oluyor.” dedi.

Vekil Haberleri 27.11.2019, 11:55
CHP'li Gökçel: Hastane Büyüdükçe Sağlık Hizmeti Küçülüyor

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersinlilerin sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Gökçel, “ Parası olana sağlık, parasıza zulüm sistemi devam ediyor. Adı şehir yeri bayır Mersin Şehir Hastanesine gidebilmek için kilometrelerce yol tepen vatandaş, randevu alabilmek için de perişan oluyor.” dedi.

SADECE BİR UZMAN VAR

İktidarın büyüklüğüyle övündüğü Mersin Şehir Hastanesi’nde yalnızca bir hematoloji uzmanı olmasını eleştiren Gökçel, hastaların önce dahiliye randevusu alması gerektiğini, hastaları ancak dahiliye bölümünün hematolojiye sevk edebildiğini söyledi.

SEVK YETMİYOR

Dahiliye bölümünün sevk ettiği hastaların hematoloji randevusu almak için 182’yi aramak zorunda olduğunu belirten CHP’li Gökçel, “ Bir sevkle randevu alınmıyor. Vatandaş 182’yi aramak zorunda. 182, 15 gün içinde hematoloji randevusu veremiyor çünkü yalnızca 1 doktor var. 15 günden sonraya da randevu veremiyor; çünkü yetkisi yok. Vatandaş haklı olarak tepki gösteriyor: Hastane büyüdükçe sağlık hizmeti küçülüyor!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)