banner773

CHP'li Gökçel: Çiftçi Sizi İhraç Edecek

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda partisi adına konuştu. Konuşmasında buğday ithalatından Simit Sarayı’na, çiftçi borçlarından ihracat desteklerine birçok konuyu gündeme getiren Gökçel, AKP grubuna “Türk çiftçisi ilk seçimlerde sizi ihraç edecek” dedi.

Vekil Haberleri 19.12.2019, 12:02
CHP'li Gökçel: Çiftçi Sizi İhraç Edecek

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020 Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda partisi adına konuştu. Buğdayın anavatanı Anadolu’ya 7,5 milyon ton buğday ithal edilmesini eleştiren Gökçel, “Siz bu topraklarla çiftçimizi desteklemiyorsunuz, girdi maliyetlerini düşürmüyorsunuz, Toprak Mahsulleri Ofisini çiftçinin ihtiyacı olduğu zamanda, hasat döneminde devreye sokmuyor, ithalatta kullanıyorsunuz hem de buğday hasadının başladığı ilk ayda.” dedi.

İTHALAT SİLAHIYLA ÇİFTÇİYİ ÖLDÜRÜYORSUNUZ

Türkiye’de buğday hasadının Haziran ayının başında, Çukurova’da başladığını hatırlatan CHP’li Gökçel, buğday fiyatının oluşacağı dönemde hükümetin ithalat silahını çekerek buğday üreticisini öldürdüğünü söyledi.

ÇİFTÇİYE TIK YOK SARAYA PARA ÇOK

Çiftçilerin bankalara ve piyasaya olan borçlarının 2002’den bu yana 40 kat arttığını belirten Gökçel, 2002’de 4 milyar lira olan çiftçi borçlarının bugün 160 milyarı geçtiğini vurguladı. Çiftçi borçlarının yapılandırılması ve çiftçilerin borç baskısından kurtarılması gerektiğini defalarca söylediklerini hatırlatan CHP’li vekil, “Çiftçiye gelince iktidarınızdan tık yok ama Simit Sarayı’na gelince Ziraat Bankasının vallahi parası çok” şeklinde konuştu.

NARENCİYE DESTEKLERİNİ SIFIRLADINIZ

Seçim bölgesi Mersin’in dünyanın en kaliteli narenciyesini ürettiğini ifade eden CHP’li Gökçel, kilosu 60 kuruşa satılan narenciyenin dekarının 750 liraya sulandığını söyledi. 80’li yıllarda narenciyeye 150 dolar seviyesinde ihracat desteği verildiğini hatırlatan Gökçel, Tarım Bakanı’na dönerek “bugün bu destek sıfırlandı, bunu siz yaptınız Sayın Bakan” dedi.

ÇİFTÇİ SİZİ İHRAÇ EDECEK

Konuşması esnasında AKP sıralarından sık sık sataşmalara maruz kalan Gökçel, konuşmasını “Biz buğdayı, baklagilleri, yaş meyve ve sebzeyi ihraç ederdik; kıl keçisini, koyunu, büyükbaş hayvanı ihraç ederdik; çiftçi üretip ihraç etmeyi özledi. İnanın şuna: Türk çiftçisi ilk seçimlerde vallahi de billahi de sizi ihraç edecek, bunu unutmayın.” diyerek sonlandırdı.

Yorumlar (0)