CHP'li Girgin'den TES tepkisi: Kimse işçinin alın terine el uzatmasın

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemine (TES) dönüştürülmesine karşı çıktı. Girgin, “Kimse işçinin alın terine el uzatmasın. Kıdem tazminatı, işçinin tek toplu parasıdır. Bırakın tamamlamayı, eksiltmeyin yeter” dedi.

Vekil Haberleri 06.07.2020, 17:13 06.07.2020, 17:15
CHP'li Girgin'den TES tepkisi: Kimse işçinin alın terine el uzatmasın

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “kıdem tazminatına dokunma” pankartı ile açıklama yaptı. Pandemi sonrası ekonomik krizin daha da derinleştiğini söyleyen Girgin, “Büyük bir ekonomik kriz içerisindeyiz. İmalat sanayi, motorlu taşıtlar sanayi, deri imalatı, giyim imalatı küçüldü. Bir buçuk milyon daha yeni işsizimiz olacak. Bu krizden de en çok emekçiler etkilendi. İktidar, kıdem tazminatını yeniden gündeme getirdi. Bu kriz fırsatçılığıdır. Hazine’nin iflas bayrağını çektiğinin göstergesidir. Kimse işçinin alın terine el uzatmasın. Kıdem tazminatı, işçinin tek toplu parasıdır” dedi. Kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüştürülmesine ilişkin Girgin, “Tamamlayıcı mı yok edici mi? Bırakın tamamlamayı eksiltmeyin yeter” tepkisi gösterdi.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

İşçilerin ihtiyacının iş güvenliği altında güvenli şekilde çalışmak ve makul yaşta emekli olmak olduğunu belirten Girgin, “İşverenler, kıdem tazminatını, ihbar tazminatını ve işçilerin işe iade açmasını ortadan kaldırılmasını her fırsatta talep etmektedirler. Kıdem tazminatı belirsiz süreli iş sözleşmesiyle en az bir yıl çalışmasıyla işten çıkarması veya kendisinin ayrılmasıyla kendisine ödenecek paradır. Eğer bu düşünce gerçekleşirse kıdem tazminatı ortadan kalkacak, sendikalaşma zorlaşacak, işçiler gelir kaybı yaşayacaktır. Binlerce gencimiz köleliğe mahkum edilecektir. Bir yerde esneklik varsa orada koruma sıfırdır. Bu esneklik planları kabul edilemez. Kıdem tazminatı işçinin kırmızı çizgisidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)