CHP'li Gaytancıoğlu: Sokağa Çıkma Yasağı Olan Çiftçiler Ne Yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarımda yaşanabilecek bir üretim krizine karşı ilgili Tarım ve Orman Bakanlığını uyararak acil önlemler alınmasını istedi.

Vekil Haberleri 02.04.2020, 11:18
CHP'li Gaytancıoğlu: Sokağa Çıkma Yasağı Olan Çiftçiler Ne Yapacak?

Covid-19 salgını ile ortaya çıkan sağlık krizini, işyerlerinin kapanması ile birlikte ekonomik krizin izlediğini hatırlatan Doç. Dr. Gaytancıoğluönlem alınmaması halinde tarımsal üretim krizinin de kaçınılmaz olacağını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığının aldığı önlemleri ve üretimin aksamaması için izleyeceği yol haritasını bir an önce açıklamasını isteyen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu, özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı ve tarımsal üretim yapan fabrikalarda alınan tedbirlerin yanında ürünlerin üretim, dağıtım ve tüketiciye ulaşması konularında ne gibi önlemler alındığınıda bilmek istediklerini belirtti.

Türkiye’de tarımsal üretim yapan nüfusun yaş ortalamasının 50’nin üstünde olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu,Türk tarımının yapısal sorunlarından birinin gençlerin tarımdan uzaklaşması olduğuna dikkat çekerek, tarımda çalışanların yüzde 60’ından fazlasının da 65 yaşın üstünde olduğunu anımsattı.

Hükümetin bu sorunlara gerçekten işe yarayacak çözümler sunmasının hayati önemde olduğunu ifade eden CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “AKP düşüncede iyi uygulamada sonuçsuz olan ‘genç çiftçi projesi’ni de bu yıl sonlandırdı. Tarımsal nüfusumuz yaşlı ve bu insanlarımız da ekmezse üretemeyiz. Bu üretim nasıl sağlanacak? Sokağa çıkma yasağı olan çiftçilerimiz ekmez ise bu tarlaları kim ekecek? Üretilen ürünler nasıl fabrikalara taşınacak ve işlenecek? Buralarda sorun yaşanmaması için ne tedbirler alınıyor?” sorularını yönelterek “tarımsal üretimi planlama IBAN numarası vererek vatandaştan para istemeye benzemez” diyerek sözlerini noktaladı. 


 

Yorumlar (0)