CHP'li Gaytancıoğlu'ndan Soylu'ya: Maket Polis Araçları Kazaları Azalttı Mı?

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya maket polis araçlarını sordu. Karayollarına konulan maket polis araçlarının işe yarayıp yaramadığına dair vatandaşın kafasında soru işaretleri olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gaytancıoğlu İçişleri Bakanının cevaplaması isteğiyle yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 20.11.2019, 10:20 20.11.2019, 10:20
CHP'li Gaytancıoğlu'ndan Soylu'ya: Maket Polis Araçları Kazaları Azalttı Mı?

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu önergesinde Türkiye’de kaç noktada bu maket araçlarının konulduğunu ve yeni araçlar konulması için de yerler tespit edilip edilmediğini sordu. 

Bu araçların bir kısmının bakımsız ve ışıklandırmalarının çalışmadığına dikkat çeken Gaytancıoğlu her bir aracın maliyetinin ve kullanım ömrünün ne olduğu sorusunu yöneltti.
Maket polis araçlarının hangi yöntemle temin edildiğin merak edildiğini belirten CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “Bu maketler hangi yöntemle temin edilmektedir? Şu ana kadar maket polis araçları kaç farklı firmadan alınmıştır?” dedi. Maket polis araçlarının konulduğu noktalarda kazaların azaldığına dair istatistiki bir verinin olup olmadığını da soran Doç. Dr. Gaytancıoğlu bu verilerin açıklanmasını istedi. 
 

Yorumlar (0)