CHP'li Gaytancıoğlu: İmar Affı Hangi Yandaşları Affetti?

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a imar affında en çok ödeme yapacak olan yüz kişiyi sordu.

Vekil Haberleri 11.12.2019, 14:12
CHP'li Gaytancıoğlu: İmar Affı Hangi Yandaşları Affetti?

Verdiği soru önergesi ile çıkarılan imar affından 10 milyon vatandaşımızın faydalandığının açıklandığını hatırlatan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu en yüksek bedelleri ödeyen yüz kişinin açıklanmasını isteyerek bu durumda imar affının asıl kazananlarının kimler olduğunu bütün kamuoyunun göreceğini söyledi.

“İmar Affı kapsamında başvuruda bulunmuş ve en yüksek miktarda ödeme yapacak 100 gerçek ya da tüzel kişi kimlerdir ve bunların ödeyeceği toplam miktar nedir? ” diye soran Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “Ülkemizde kanunlar kapalı kapılar ardında hazırlanıp, Meclis’ten iktidar çoğunluğuna dayanarak geçiriliyor.  Daha sonra bir şekilde ortaya çıkıyor ki bu düzenlemelerin içine mutlaka yandaşları koruyan, yandaşların lehine bir madde konulmuş. Vatandaş için çıkarılıyor diye maske takılıp, maskenin altından yandaşlar çıkıyor” dedi.

İmar affından yararlanan ve en yüksek bedelli ödeyecek olanların açıklanmasının şeffaf bir yönetimin şartı olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “Türkiye’nin en değerli alanlarında kaçak yapı yapan, doğaya ve kente karşı suç işlemiş bu kişiler, köyünde her şeyden habersiz bir samanlık yapmış bundan dolayı ceza almış vatandaşlarımızla bir tutulamaz. AKP ve türevleri arasında yaşanan Şehir Üniversitesi tartışmalarında bir kez daha gördüğümüz gibi; imar, inşaat, af kelimeleri geçiyorsa mutlaka yandaşa rant vardır” diyerek İmar affından yararlanarak en yüksek bedeli ödeyen 100 kişinin kimler olduğunun açıklanması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)