CHP'li Gaytancıoğlu: Hükümet imar barışından 25 milyar topladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun soru önergesine verdiği yanıtta, imar barışından bu güne kadar 25,1 milyar lira para toplandığını belirtti.

Vekil Haberleri 06.10.2020, 12:48 06.10.2020, 12:50
CHP'li Gaytancıoğlu: Hükümet imar barışından 25 milyar topladı

Bakan Kurum’un verdiği yanıtı değerlendiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Anlaşılan, imar barışından gelen paralar da çiftçiye, esnafa, emekliye, işçiye, işsize değil faize ve yandaşlara gitmiş” dedi.

Dünyada kovid-19 salgınında konut kredisi vermeyi akıl eden tek hükümetin AKP olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“Türkiye pandemi öncesi ağır bir ekonomik kriz yaşıyordu. Pandemi ile daha da derinleşen bu kriz pandemi bittiğinde bitecek gibi görünmüyor. Çünkü AKP’nin ‘halk için’ bir ekonomi politikası yok. Ülke kaynaklarını birkaç yandaşa ve faize akıttığı bir düzen tutturmuş gidiyor.

Bu talan rejimi Merkez Bankasının elinden kefen paralarını bile almıştı. İmar affından da topladıkları miktar 25 milyar lirayı aşmış. Ama bu paralar da çarçur edilmiş. Geçilmeyen köprülere, uçulmayan havaalanlarına verilen garantilerle yüzlerce milyar uçup gitmiş.

Şimdi gerekli koşullar sağlanamadığı için okullar açılamıyor. Esnaf pandeminin başında verilen kredileri nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Sözde işten çıkarma yasak olduğu halde işsiz sayısı artıyor. Çok derin bir ekonomik ve toplumsal kriz yaşıyoruz. Bize bu krizi yaşatan AKP ve ortakçısı gitmeden de krizden çıkış görünmüyor. Çünkü gidilen yol yol değil, bir felaket.

İmar barışından, değil 25 milyar 25 trilyon toplansaydı bile bu paradan esnafımız, işçimiz, işsizimiz, gençlerimiz yararlanamayacaktı. Bu paralar da rant ve faiz çetesine gidecekti. Çünkü AKP bu yandaş rant ve faiz çetesinin partisidir, halkımızın değil.”

Yorumlar (0)