CHP'li Gaytancıoğlu: “Devlet ‘kapattım’ demekle olunmuyor

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu hükümetin korona tedbirleri gerekçesiyle birçok işyerini kapattığını ancak bu işyerlerinden geçinenlerle ilgili bir şey yapmadığını belirtti.

Vekil Haberleri 19.11.2020, 14:59
CHP'li Gaytancıoğlu: “Devlet ‘kapattım’ demekle olunmuyor

Konuya ilişkin TBMM’de açıklama yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu “devlet ‘kapattım’ demekle olunmuyor kapattığınız yerlerde çalışanların geçimini temin ederek olunuyor” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıolu TBMM’deki konuşmasında şunları söyledi:

“Başından beri işe yarar bir politika uygulanmadığı için, dümensiz bir gemi gibi fırtınalı denizde gidiyoruz. Hükümet yeni kapanma kararları aldı. Daha önceki kapanmada fatura vatandaşlarımıza çıkmıştı. Yine aynı şey olacak gibi görünüyor.

Buradan  AKP’ye sesleniyorum. Başta kahvehaneler olmak üzere kapatılan işyerlerine destek olun. Buraların kiraları devletçe karşılansın. Mal sahibi devlet kurumları ise kira alınmasın.

Kapatılan işyerlerindeki esnafımızın bağ kur primleri devletçe ödensin ve bu esnafa en az asgari ücret miktarınca aylık ödeme yapılsın. Yine bu işyerlerinde çalışanların sigorta primleri devletçe ödensin ve en az asgari ücret miktarınca ödeme yapılsın.

Bunlar Türkiye’nin bütçesi içinde hiç de önemli olmayan miktarlar tutar. Bugün esnafımıza sahip çıkma zamanıdır. Şimdi esnafın yanında olacaksanız olun bu iş yarına kalırsa artık çok geç olur. Unutmayınız ki esnaf 5’ten büyüktür.”

Yorumlar (0)