CHP'li Gaytancıoğlu: Bankalar emeklilik hayali kuranlara kredi vermiyor

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yapılandırma kanunundan yararlanarak, prim borçlarını ödeyip emekli olmak isteyen vatandaşlardan bankaların kredi vermek için sicillerine bakmasını eleştirdi.

Vekil Haberleri 28.01.2021, 11:59
CHP'li Gaytancıoğlu: Bankalar emeklilik hayali kuranlara kredi vermiyor

Vatandaşın gücü olsa zaten prim borcu olmayacağını belirten ve primini bile ödeyememiş vatandaşların banka sicillerinin nasıl temiz olacağını soran Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Kumar borçlarına yapılandırma yapan kamu bankaları bir zahmet zor durumdaki vatandaşı için de işe yarasın” dedi.

Bu konuda vatandaşların yaşadığı sıkıntıya TBMM Genel Kurulunda değinen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Meclisimizde bir yapılandırma kanunu kabul ettik. Çiftçiyi dışarda bırakan bu kanun en azından emeklilik için prim borcu olanlar için bir fırsat olur dedik.

Bu durumdaki vatandaşlarımız için daha önce olduğu gibi kamu bankalarıyla bir kredi anlaşması yapılır, vatandaşlarımız da kredi borçlarını aylıklarından öder diye düşündük.

AKP önce bankalarla bu vatandaşlarımız için bir protokol yapmadı.

Burada böyle bir protokolün gerekliliğini söylemiştim. Meclis çalışmalarına ara verildiğinde kamu bankaları ile SGK arasında protokol yapıldı.

Tamam, sorun çözüldü diye düşünürken gördük ki bankalar kredi vermek için vatandaşın kredi siciline bakıyor.

SGK primini ödeyememiş insanların banka sicilleri nasıl temiz olsun? Zaten bu insanlar size emekli maaşlarını teminat gösteriyor. Kredilerinin karşılığını oradan takır takır keseceksiniz.

Yıllardır emekli olmayı bekleyen vatandaşlarımızın sorununu çözün.

Kumar borçlarına yapılandırma yapan kamu bankaları bir zahmet zor durumdaki vatandaşı için de işe yarasın.”

Yorumlar (0)