CHP'li Gaytancıoğlu: AKP halktan iyice koptu, esnaf yardımlarını da bölerek veriyor

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu esnafa yapılacağı açıklanan yardımların eksik ve çok yetersiz olduğunu ifade etti.

Vekil Haberleri 27.01.2021, 12:18
CHP'li Gaytancıoğlu: AKP halktan iyice koptu, esnaf yardımlarını da bölerek veriyor

TBMM’de yaptığı açıklamada yardımların sadece tamamen kapalı olan işyerleri için verildiğini oysa bütün esnaf kesimlerinin çok zor durumda olduğunu belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“Dünya, esnafını iflas ettirmek için ciddi olarak çalışan bir iktidarı AKP ile gördü.

İşyerlerini kapattığınız, kredi verip borçlandırdığınız esnafa büyük laflar ederek kira yardımı yapma kararını açıkladınız. Yapılan yardım değil yardımcık.

Saraydakiler dünya ile bağlarını kesmiş ama soruyorum iktidar oraklarından kaç vekil “Ben meclis çalışmalarına verilen arada esnafları ziyaret ettim. Sorunlarını dinledim. Çözümü için çalışacağım” diyebiliyor?

Üç ay için yardım edilecek. O da sadece götürü usul çalışanlara. AKP kafasına göre kıskanılan, uçan Türkiye; yıllardır vergi aldığı esnafına ayakta kalması için bir yardım yapmaktan aciz.

Şimdi kira yardımları belli olmuş, esnafımız bizi arıyor. Öğrendik ki bu yardımlar da sadece iş yerleri tamamen kapalı olanlara yapılmış. Esnaf yarım açık olsa ne olacak, iş mi yapıyor?

Üç kuruşluk yardım yapıyorsunuz onu da esnafları böle böle yapıyorsunuz.

Gemicikler yürür ama yardımcıklar esnafı batırır.”

Yorumlar (0)