CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi:Aşılama hızını artırmak için hemşire alımı yapılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümlerinin son mezunlarını 2017 yılında verdiğine dikkat çekerek, “Halen atama bekleyen 60 bin ortaöğretim hemşirelik bölümü mezunu bulunuyor. İktidar her ne kadar günlük 2 milyon doz aşı yapabilme kapasitemiz var dese de en iyi ihtimalle günlük 500 bin aşı yapılabiliyor. Yetişmiş 60 bin ortaöğretim hemşiresini atayalım, aşı hızımızı artıralım” dedi.

Vekil Haberleri 25.02.2021, 10:02
CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi:Aşılama hızını artırmak için hemşire alımı yapılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcı Gamze Akkuş İlgezdi atama bekleyen 60 bin sağlık meslek lisesi mezunu hemşireyi Meclis gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi verdi.

42 günün ortalaması 186 bin

CHP’li Akkuş İlgezdi 13 Ocaktan sonra başlayan aşılamada 7 milyon 800 bin aşı yapıldığına dikkat çekerek, “42 günde yapılan aşı sayımız 7 milyon 800 bini biraz geçiyor. Ülkemizde günlük 186 bin ortalama aşı yapılıyor. Aşı tedariki ile ilgili sıkıntı dışında, günlük 500 bin aşı yapma kapasitemiz var. Aile sağlığı merkezlerinde hemşire yok, 60 bin hazır sağlık meslek lisesi mezunu hemşire ise atama bekliyor. Derhal atama yapalım, aşı hızımızı artıralım” diye konuştu.

“64 milyon 14 yaş ve üzeri nüfusumuzun olduğunu düşünürsek, mevcut durumda aşı tedarikinde bir sorun yaşamazsak, 9 ay gibi bir sürede bu nüfusu aşılayabiliyoruz. Aşılama hızını artırabilmek için hemşire ataması yapmamız gerekiyor” diyen Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, hemşire ataması yapılmazsa 64 milyona 2 doz olarak yapılacak aşının 256 gün süreceğini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi soru önergesinde,

“- Bakanlığınızca yapılacak atamalarda daha çok ortaöğretim hemşirelik bölümü mezununa yer verecek misiniz?

  - 2021 yılında toplam kaç ortaöğretim hemşirelik bölümü mezunu aldınız? Yıl sonuna kadar kaç ortaöğretim hemşirelik bölümü mezunu istihdam etmeyi planlamaktasınız?

  - KPSS ortaöğretim sonuçları beklenmeden yapılan 2020/14 alımında hemşireler eski puanları ile atanmıştır. Mağdur olan 2020 KPSS’ye giren hemşireler için bir telafi alımı yapacak mısınız?

  - Özel sektörde hemşirelerin yaşadığı maaş adaletsizlikleri ile ilgili olarak Bakanlık olarak devreye girecek misiniz?

  - Şehir hastanelerinde ortaöğretim hemşirelik bölümü mezunu kaç personel vardır?

  - Şehir hastaneleri alımlarında 2021 yılında kaç ortaöğretim hemşirelik bölümü mezunu alınması planlanmaktadır?” sorularına yer verdi.

Yorumlar (0)