CHP'li Fikret Şahin: Üreticiler Maliyet Altında Çalışıyor…

Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliğini ziyaret edip ,sorunlarını dinleyen CHP Balıkesir Milletvekili Op.Dr.Fikret ŞAHİN; “ Kanatlı hayvan üretimi ilin önemli bir faaliyet koludur. Balıkesir Türkiye 3.sü olup Türkiye’nin önde gelen beyaz et firmaları yatırımlarında Balıkesir’i tercih etmektedir. Tavukçuluk faaliyetlerinin gelişmesinde Balıkesir’in büyük tüketim merkezlerine yakınlığı etkili olmaktadır. “diyerek sözlerine başladı.

Vekil Haberleri 21.05.2019, 18:28
CHP'li Fikret Şahin: Üreticiler Maliyet Altında Çalışıyor…

Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliğini ziyaret edip ,sorunlarını dinleyen CHP Balıkesir Milletvekili Op.Dr.Fikret ŞAHİN; “ Kanatlı hayvan üretimi ilin önemli bir faaliyet koludur.  Balıkesir Türkiye 3.sü olup Türkiye’nin önde gelen beyaz et firmaları yatırımlarında Balıkesir’i tercih etmektedir. Tavukçuluk faaliyetlerinin gelişmesinde Balıkesir’in büyük tüketim merkezlerine yakınlığı etkili olmaktadır. “diyerek sözlerine başladı.

İşçilik, sigorta giderleri, yabancı işçi çalıştırılması, çevre mühendisi çalıştırma zorunluluğu olmasına rağmen çalıştırılamamasına değinen CHP’li VEKİL;” Bakanlık bu konuyu bilmesine rağmen üretici lehine hiçbir şey yapmamaktadır. Geçen yıl beyaz et fiyatları 28 TL’ye kadar yükselmiş ve bu yılda yükseliş başlamış maalesef nerede duracağı kestirilememektedir. Bu güne kadar ciddi şekilde zararına üretim yapan üreticiler iyi günlerin gelmesini beklemiş ve bu günlerde yarasını sarmaya çalışırken, maalesef geçen yıl ve bu yıl ciddi şekilde kar eden sektörün sanayici kesimi, üreticisine bu iyileştirmeleri yansıtmamış üretici zarar etmeye devam etmektedir. Ülke ekonomisini göz önünde bulundurarak üreticilerimize desteğe devam edeceğiz..” dedi.


Yorumlar (0)