CHP'li Ersoy, Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu: “Bu ülkenin 811 bin gence verecek 5.6 milyar lirası yok mu?”

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy 18-20 yaş altında, çalışan gençlerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu: “Bu ülkenin 811 bin gence verecek 5.6 milyar lirası yok mu?”

Vekil Haberleri 09.04.2020, 13:47
CHP'li Ersoy, Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu: “Bu ülkenin 811 bin gence verecek 5.6 milyar lirası yok mu?”

Koronavirüs salgınına karşı sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla alınan önlemlerden bir tanesi de 18-20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmesidir. Ancak bir gün sonra, 18-20 yaş altında olup çalışan gençlerin bu yasaktan muaf tutulacağı yönünde karar alındı.

Bu ülkenin 811 bin gence verecek 5.6 milyar lirası yok mu?

Oya Ersoy; getirilen uygulama ile çalışmak zorunda olan bir çok gencin ücretli izin, sigorta ve diğer sosyal haklarının verilmesi ya da buna uygun düzenleme yapılması yerine, çalışmak zorunda olan gençlerin yasaktan muaf tutulduğunu belirtti. 18-20 yaş altında çalışan 811 bin genç işçiye salgın süresince verilecek asgari ücret desteğinin 5.6 milyar lira olduğunu ifade eden Ersoy; “Bu ülkenin 811 bin gence verecek 5.6 milyar lirası yok mu? “dedi

Ersoy; “Hiç kimse kaynak yok demesin, kaynak var. Müteahhitlere, bankalara akıta akıta bitiremediğiniz bu halkın kaynakları var. En başta, İşsizlik Sigortası Fonu'nu işçiler için kullanın; geçmediğimiz köprülerin, kullanmadığımız havalimanlarının, hastanelerin parasını şirketlere ödemekten vazgeçin.” sözlerini açıklamasına ekledi.

Patronları değil, gençleri düşünün!

Korona salgınının yayılmasının önüne geçilmesi amacı ile alınan önlemler kapsamında çalışan işçilerin ihtiyaçları dikkate alınması gerektiği ifade eden Ersoy; “ Ülkemizde 18-20 yaş aralığında çalışmak zorunda kalan ve işe gitmediği takdirde işten atılma tehdidi ile karşılaşacak olan gençleri düşünerek gerekli tedbirler alınmalıdır.” dedi.

Oya Ersoy’un Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na ilettiği sorular şu şekildedir:

18 – 20 yaş arası sokağa çıkma yasağından muaf tutulan ve çalışmak zorunda olan kayıtlı genç işçi sayısı kaçtır?

18 – 20 yaş arası sokağa çıkma yasağından muaf tutulan ve çalışmak zorunda olan kayıtlı olmayan genç işçi sayısı kaçtır?

Bakanlık olarak, 18-20 yaş arası çalışan genç işçiler için “ücretli izin” uygulaması yapmayı düşünüyor musunuz?

18-20 yaş arası çalışmak zorunda olan genç işçilerin, işyerlerinde gerekli tedbirlerin alınarak çalıştırılması konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Bakanlığınız tarafından işyerleri düzenli denetlenmekte midir?

Yorumlar (0)