HDP'li Ersoy: Bu ülkede diyanetin tavsiyelerine değil, akıl ve bilimin gerçeklerine ihtiyacımız var

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, COVID-19 nedeni ile kapatılan camilerin, tekrar açılışında maske ve dezenfektan dağıtılması amacıyla ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından öğretmenlerin görevlendirilmesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Vekil Haberleri 29.05.2020, 10:42 29.05.2020, 11:37
HDP'li Ersoy: Bu ülkede diyanetin tavsiyelerine değil, akıl ve bilimin gerçeklerine ihtiyacımız var

Laik ve bilimsel eğitim mücadelemiz devam edecek! Bu ülkede diyanetin tavsiyelerine değil, akıl ve bilimin gerçeklerine ihtiyacımız var!

Ersoy, “laik ve bilimsel eğitimin tüm öncelik ve gerekliliklerini yıkmaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bugün ülkede eğitim sistemi Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı faaliyet yürütmeyi amaçlamaktadır. Anaokullarında çocuklara verilen kuran kursları, birçok dini tarikat ve cemaatlerle yapılan protokollerle okullarda verilmek istenen “dini eğitim” “laik ve bilimsel” eğitim sistemine aykırı olup, anayasanın da ihlalidir. Bu ülkede dini, referans göstererek okullarda verilmek istenen eğitimin daima karşısında olup, laik ve bilimsel eğitim mücadelesini devam ettireceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u sorumluluk almaya çağırıyorum! Öğretmenler camide maske değil okullarda bilim dağıtmalıdır!

Ersoy, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgilenmeyip, bu faaliyetleri kuran kursu ve diyanet işleri başkanlığına bıraktığını söyledi. Bunun son örneği de Manisa’daki bir ilçe milli eğitim müdürünün, öğretmenlere göndermiş olduğu mesajda gönüllü 200 erkek öğretmenin cami açılışında maske ve dezenfektan dağıtmasını istemesidir” dedi.

95 bini din hizmetlerinde olmak üzere, 130 bin personeli bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı bu personellerini hangi işlerde görevlendirmektedir?

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ne iş yapmaktadır? 130 bin personeli bulunan bakanlık neden camilerde maske dağıtımı yapması için, okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinden sorumlu olan öğretmenlerin görevlendirilmesini istemiştir dedi.

Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti;

Bu bağlamda;

1)Ülkemizde öğretmenler, eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı personel olarak da mı çalışmaktadır?

2)95 bini din hizmetlerinde olmak üzere, 130 bin personeli bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı bu personellerini hangi işlerde görevlendirmektedir?

3)Millî Eğitim Bakanlığı olarak, öğretmenlerin camilerde maske ve dezenfektan dağıtmak ile görevlendirmesi bilginiz dâhilinde midir? Değilse sorumlular hakkında herhangi bir idari soruşturma ya da inceleme başlatılmış mıdır?

4)Camilerde maske ve dezenfektan dağıtmak istemeyen öğretmenler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

5)01.05.2020 itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda olup başka bakanlıklar bünyesinde geçici görevlendirme ile çalışan devlet memuru sayısı ve çalıştığı kadrolar nelerdir?

6)01.05.2020 itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda olup başka bakanlıklar bünyesinde geçici görevlendirme ile çalışan devlet memuru sayısı ve çalıştığı kadrolar nelerdir?

Yorumlar (0)