banner773

CHP'li Erkek'ten Assos Soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ayvacık İlçesi'nde bulunan Assos Antik Liman Mevkiinde yapılan çalışmalardaki özensiz tutuma dair soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 23.09.2021, 11:44
CHP'li Erkek'ten Assos Soruları

CHP Milletvekili Muharrem Erkek'in verdiği önerge şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Av. Muharrem ERKEK

Çanakkale Milletvekili

Çanakkale ilimiz Ayvacık ilçesi sınırları içinde yer almakta olan Assos Antik Liman Mevkii’nde bir Kaya Islah Çalışmaları, süredir devam etmektedir. Bu çalışmalar doğrultusunda 2021 yılının Haziran ayı başı itibariyle otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve benzeri toplam 19 tesis kapatılarak tahliye edilmiştir. Planlama, ihale ve sonrası süreçlerin büyük tartışmaya neden olduğu çalışmayla ilgili yerel ve ulusal basına yansıyan görüntüler tepkilere yol açmıştır. Buna göre; binlerce yıllık tarihi bölgenin üzerinde iş makineleri önlem almadan gezinmekte, büyük bir özensizlik sergilenmektedir. Bu bağlamda:

  1. Bölge halkı tarafından da büyük tepkilere yol açan inşaat bu koşullarda devam edecek midir? Durdurulması yönünde bir çalışmanız var mıdır?
  2. Pandemi koşulları da göz önüne alındığında, büyük bir dar boğazın içine giren ve üstelik turizm sezonunda tasfiye edilen otel, pansiyon, restoran ve benzeri toplamda 19 tesis için bir yardım planınız bulunmakta mıdır?
  3. Çalışmayı gerçekleştirilen firma ile yapılan sözleşmede tarihi dokunun bozulmaması için ne gibi önlemler söz konusudur?
  4. Sorumsuz ve özensiz davranışlarla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Yetkililerle ilgili herhangi bir yaptırımda bulunulacak mıdır?

Yorumlar (0)