banner773

CHP'li Erdoğan Toprak: Yönetme becerisinden yoksun bu zihniyet, ülkedeki yaşam koşullarını hızla kötüleştiriyor

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak haftalık değerlendirmede bulundu.

Vekil Haberleri 03.05.2021, 14:49 03.05.2021, 14:54
CHP'li Erdoğan Toprak: Yönetme becerisinden yoksun bu zihniyet, ülkedeki yaşam koşullarını hızla kötüleştiriyor

CHP'li Toprak'ın o değerlendirmesi:

Her alanda en dip noktaya vuran bir zihniyet ve liyakatsizliğin zirveye çıktığı bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Kendi bakanlığına fahiş fiyattan dezenfektan satan eski bakana ‘hizmetlerinden ötürü şükranlarını sunan’ CB Erdoğan, tam kapanma süresini ülkede geçirmeyi ‘en kötü ihtimal’ olarak tanımlıyor.

Bu yönetim anlayışı ülkeye soykırımcı damgası vuran ABD Başkanına tepki olarak İncirlik ya da Kürecik üssünü kapatmak yerine ülkeyi tam kapatıyor! Türkiye iktidarın salgını yönetmekteki beceriksizliği ve başarısızlığı ardından 1,5 yıl sonra tam kapanma sürecine girdi. 17 Mayıs’a kadar devam edeceği açıklanan bu süreçte getirilen istisnalar listesi sayfalar boyunca uzayıp giderken, uygulamaya ilişkin plansız-programsızlık sonucunda tamamı kırmıza dönen büyük kentlerden sahil bölgelerine, tatil beldelerine milyonlarca kişinin seyahat etmesiyle, tam kapanma bitiminde salgının tekrar pik yapması ihtimalini bile hesap edemediler. Liyakatsiz ve yönetme becerisinden yoksun bir iktidar zihniyetinin ülkedeki yaşam koşullarını hızla kötüleştirdiği bir süreçle iç içeyiz.

Yönetimin başındaki CB Erdoğan dahi kendisine yöneltilen ‘tam kapanmada nerede olacaksınız’ sorusuna ‘en kötü ihtimalle Türkiye’deyim’ yanıtını vererek bilinçaltındaki ülkeyi ne kötü hale getirdiği gerçeğini kendisi itiraf ediyor. Başında bulunduğu bakanlığa makamını, unvanını kullanarak fahiş fiyattan dezenfektan satan bakanı bile soruşturmayan, görevi kötüye kullanmaktan, kendi bakanlığını soymaktan hesap sormak, adalete hesap vermesinin yolunu açmak yerine ‘gösterdiği başarılı hizmetlerden ötürü şükranlarını ifade ederek’ görevden uğurluyor. Oysa şu anda İngiltere’de Başbakan Boris Johnson Başbakanlık konutunda yaptırdığı boya-badana ve yeni mobilya alımına ayrılan bütçeyi 58 bin sterlin aştığı için Başbakanlığı sallanıyor.

Birleşik Krallık ’58 bin sterlin nerede?’ tepkileriyle çalkalanıyor. ABD Başkanının Türkiye’nin alnına ‘soykırım’ damgasını vurmasına üç gün sonra sadece ‘üzüldüm’ diye tepki veren CB Erdoğan, en azından İncirlik ya da Kürecik üssünü kapatarak ülkenin onurunu korumak yerine, yönetemediği salgının ulaştığı boyutlar yüzünden ülkeyi kapatıyor. Salgında 156 ülkeye bedava yardım ve destekle, Libya’ya 150 bin doz, Bosna-Hersek’e 50 bin doz aşı ve Tunus’a 5 milyon dolar hibeyle övünen iktidar kendi yurttaşlarını aşısız ve tam kapanmada 17 gün desteksiz, parasız kaderine terk ediyor. 12 milyon emekliye ise üç yıldır 1.000 TL olan bayram ikramiyesinde 12 dolarlık, 100 TL’lik artışı yeterli görüyor.

 Türkiye, deneme-yanılma yöntemiyle, yalan-yanlış yasa düzenlemeleri ve valilerin keyfi kararlarıyla, genelgelerle yönetilecek bir ülke değildir. Giderek bırakınız ülkeyi, kendini yönetmekten, 24 saat sonrasını öngörebilmekten aciz konumundaki bu iktidar miadını doldurmuş, kendi kendisini imha etme noktasına gelmiştir.

Yorumlar (0)