banner773

CHP'li Ensar Aytekin'den korona uyarısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak Koronavirüs salgınındaki son süreci değerlendirdi. Radikal tedbirler alınmazsa ekonomi dahil olmak üzere bütün yaşamın çökeceğini öne süren Aytekin, “geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz ve bunun bedelini çok ağır şekilde ödeyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Vekil Haberleri 06.08.2020, 13:45 06.08.2020, 13:52
CHP'li Ensar Aytekin'den korona uyarısı!

Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak Koronavirüs salgınındaki son süreci değerlendirdi. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs’e karşı Türkiye’de etkin bir mücadele dönemi yürütülmüş fakat 1 Haziran’dan itibaren kontrollü sosyal hayata geçilmesi ile vakalarda tekrar artışlar başlamıştır. Kontrollü sosyal hayattan çok eski normal yaşama devam etme süreci ve bu krizi yönetme konusundaki siyasal iradenin yetersizliği maalesef Türkiye’yi büyük bir açmaza sevk etmiştir. Türkiye’nin ekonomi dahil olmak üzere bütün göstergeleri negatif giderken, iktidarın ekonomiyi sübvanse etmesi mümkünken insanları normal hayata salmak tam anlamıyla cinayete azmettirmektir. Ve bu iktidar bunu yapmıştır.

‘Olan Sağlıkçıların Emeğine Oldu’

Gece gündüz demeden, aylarca ailelerini ve çocuklarını görmeden hastane köşelerinde yatan sağlık emekçileri için bütün dünyada farkındalık eylemleri yapıldı. Her akşam pencerelerden sağlıkçılar alkışlandı. İnsanları hayatta tutmak için insan üstü çaba sarf eden sağlık emekçileri, verdiği çabayla kalakaldı. Vatandaşına bir maskeyi taktıramayan ve dağıtamayan iktidarın yarattığı sahte normalleşmenin bedelini en ağır şekilde ödeyenler yine sağlıkçılar oldu. İş yükleri son zamanlarda tekrar artmaya başladı ve ülkede tekrar binli sayılarda vakalar görülmeye başladı.

‘17 Haziran’da Uyarmıştık’

Kontrollü sosyal hayat diye anlatılan şeyin ciddi bir yıkıma gidebileceğini 17 Haziran’da yaptığımız açıklamada ifade etmiş ve tedbirlerin artması gerektiğini aksi halde İngiltere’nin düştüğü duruma düşeceğimizi söylemiştik. İkinci dalganın işaretlerinin Balıkesir’de tekrar başladığını ifade etmiş vakaların 1000’lere çıktığını belirtmiştik. 17 Haziran’dan bugüne alınmayan tedbirler yüzünden sadece Balıkesir’de vaka sayıları 1500’lere yaklaştı. Balıkesir’de yalnızca tatil yörelerinde değil, merkezde de vaka sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Ve artık radikal tedbirler alınmak zorunda. İktidarın basiretsizliğinin bedelini ne sağlık emekçileri ne de yurttaşlar ödememelidir. Eğer yeni tedbirler hayata geçirilmezse ülke olarak ağır bedeller ödeyeceğiz. Ekim-Kasım gibi Türkiye’de büyük karantina uygulamaları görmemiz mümkün olacaktır. Bu salgın hep birlikte mücadele edilmesi gereken bir salgındır. Aşı takvimi derhal hayata geçmeli ve kış aylarında yaşanacak tablonun etkisi azaltılmalıdır.

Yorumlar (0)