banner773

CHP'li Ensar Aytekin: AKP'nin yolu yol değil!

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, yazılı bir açıklama yaparak alınan faiz kararını değerlendirdi. AKP’nin faiz kararları sonrasında piyasaya teslim olduğunu söyleyen Aytekin, “sabah akşam ‘dış güçler’ diyorlardı ama ülkeye en büyük kötülüğü kendileri yaptı. Görüldü ki faiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği gibi sebep, enflasyon da sonuç değilmiş. Öyle damadı vermekle Türkiye girdiği ekonomik buhrandan kurtulamaz” ifadelerini kullandı.

Vekil Haberleri 20.11.2020, 11:05
CHP'li Ensar Aytekin: AKP'nin yolu yol değil!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

“AKP’nin kendi içerisindeki taht savaşlarında olan halka oluyor. Halkın üzerine çay paketi atanlar, insanları çöpten ekmek toplamaya mahkum edenler 7 uçakla pikniğe gidiyor, millete gelince ise ‘yoksulluğu abartmayın’ deniliyor.

Türkiye’de yaşananlar bir filmin bitişidir. Bu filmin başrol oyuncusu, bütün karakterleri kendi çıkarları için kullanmış ve sonunda ise damadını harcamıştır. Ekonominin başına oturttuğu damat, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir rezaletle sosyal medyadan istifa etmiş, bunun üzerine ‘sen istifa edemezsin biz seni o koltuktan alırız’ denilerek görevine son verilmiştir. Ekonominin başından kaldırdıkları damat, halen daha Varlık Fonunun başındadır. Türkiye’de iktidara finansman sağlamaktan başka hiçbir görevi olmayan bu fon, iktidarın paralel hazinesi olmuştur.

Bütün ülke artan döviz sonrası enflasyonla mücadele ederken, ülkeye büyüme masalları anlatan, TÜİK eliyle verileri gizleyip ‘ekonomi iyi’ diyenler, bir hafta sonra Bakan gidince önceliğimiz ‘enflasyonla mücadele’ demeye başlamışlardır. Gelinen sonuçta ise Cumhurbaşkanının söylediği gibi faizin sebep, enflasyonun sonuç olmadığı görülmüştür.

Ekonomistlerin, Merkez Bankasının para politikasına ilişkin eleştirileri kulak ardı edilmişken gelinen noktada bağımsızlığı elden gitmiş bir Merkez Bankası gerçeği Türkiye ekonomisinin bütün dinamiklerini kilitlemiştir. Faiz artışı kararı piyasaların beklediği bir karardır.

Ancak unutulmaması gereken şudur: Faiz artışı tek başına ekonomiyi düzeltemez. Sadece piyasadaki alacaklıları mutlu ederken borçluların maliyetini arttırır. Köklü çözüm damat beyin bir türlü anlayamadığı ve koltuğuna mal olan yapısal reformlardadır. Görülen o ki iktidar bu yapısal reformları hayata geçirebilecek bilgi birikimine de sahip değildir.

Bir tek kendi rantı için doğru olduğuna inandığı yolda yürüyen AKP iktidarı 18 yılın sonunda bu ülkeye açlığı, yoksulluğu, pandemi sürecinde ise kitlesel ölümleri miras bırakmıştır. AKP’nin yolu yol değildir. AKP’nin bu ülkeye yapacağı en büyük iyilik, bir an evvel işgal ettikleri o koltuklardan kalkmak olacaktır.”

Yorumlar (0)